HTML

Miszne

Ide írom majd, milyen benyomások érnek, milyen újdonságokat olvastam kedvenceimről.

Friss topikok

Linkblog

Hajrá manysik, hajrá meg igekötő!!

2007.09.16. 20:14 | ManysiDiánaMiszne | Szólj hozzá!

Az elmúlt napjaim elég vegyesen teltek.
A legszebb a péntek volt: uráli hangtan és finn óra egymás után! Imádom őket! Kár, hogy meditációra nem tudtam menni..Ennyi hiányzott a tökéletes naphoz.
A csütörtök is szép volt. Akkor van az egyik kedvenc órám. Magyar nyelvtörténetből a Jókai- Kódexből és a -meg igekötő kialakulásáról vállaltam beszámolót. Roppant izgalmas a -meg igekötőnk sorsa!
Már napok óta ezzel foglalkozom. Szeretem beleásni magam az általam izgalmasnak talált témákba.
Két hét múlva lesz előadásom Poe egy novellájából. Az egyik legjobban sikerült műve: Az Usher-ház vége.
Megint japán rock szól. Malice mizer: Beast of Blood. Imádom Klaha hangját, csak azt sajnálom, hogy van ebben a számban angol szöveg is, ami nem illik bele. A kiejtés is hagy némi kívánnivalót maga után.. De akkor is mestermű! A japán nyelv szépsége megragadó!
Természetesen a finn a kedvenc nagy finnugor nyelvem, a kicsik közül nem kérdéses, hogy a manysik birtokolják a szívemet.:)
Imádom, imádom a manysikat.
Tegnap egy történetet olvastam Regulyról és arról, ahogy a manysi szavakat gyűjtötte. Hihetetlenül megható volt ezeket a sorokat olvasni. Majdnem könnyek szöktek a szemembe..Ez lehet, hogy már érzelgősség, de hát mit van mit tenni..


Numi Tórem mosolyog...

Hajrá manysik, hajrá meg igekötő, hajrá japán rock!!

A bejegyzés trackback címe:

https://manysik.blog.hu/api/trackback/id/tr72167198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása