HTML

Miszne

Ide írom majd, milyen benyomások érnek, milyen újdonságokat olvastam kedvenceimről.

Friss topikok

Linkblog

Medveünnep közeledik...

2008.04.26. 14:32 | ManysiDiánaMiszne | 2 komment

Még csak fél 3, de már egy csomót tanultam. El is fáradtam. Rám is fér a pihenés és egy nagy csésze kávé. Mamának mutattam a Medveünnep közeledik-et, persze az elején húzta a száját, hogy valaki ilyen dolgokkal foglalkozik. Na mondom: kösz:)
Aztán olvasgatott belőle, nézegette a benne lévő nagyon szép Békési Rozi képeket és azt mondta, hogy érdemes ezzel foglalkozni. És nekem ez olyan jól esett:))
Ennyit mára. Hajrá manysik!


Pasa!

A bejegyzés trackback címe:

https://manysik.blog.hu/api/trackback/id/tr8443155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Győző 2008.11.18. 09:51:34



Szia Diána!

Szeretettel ajánlom figyelmedbe a Vérvonalat. Van lehetőséged utánanézni a szkíta iránynak is a finnugor mellett?
Te ügyes vagy és tele ambícióval, talán ez segít a múltunk mégjobban megismeréséhez.
e-mai címedre nem ment át e levél, talán mert a pannonmail nem tudta fogadni.

Szeretettel gondol rád: Győző


Kulturális hetilap


Istennek kertje
Istennek szelleme érinti testünket
Lágyan, zsengén teszi - ébreszti lelkünket
És nemzetünk ébred, tavasz kacsint reá
Új élet rügyezik, régi hamvad porrá.
 
Ámulva szívjuk be mezeink illatát
Töltjük fel Istennel testünk minden zugát
Szeretet sugárzik azoknak szívéből
Kik tudják az Istent lelkük legmélyéből
 
Szkítia méhéből üzenet születik
Szeretet törvényét rég innen hirdetik
Hiába takarja a gonosz a szemét
Szeretet sugara átjárja tenyerét
 
Sugárzik újonnan Földünknek e pontja
Szeretet sugara - mindenki elmondja
Bolygónknak e pontja Istennek hazája
Nem kell ám keresni, mindenki találja
 HK János
Kérjük kedves olvasóinkat, hogy a „ Vérvonal „ című belső újságunkat küldjék el ismerősüknek, barátaiknak, hogy bővítsük olvasó magyar táborunkat. Köszönettel ( Szerk)


GAZDASÁGI ROVAT
Fundamentum létesítése
Főbb céljai:
A történelmi magyar családok érdekeit szolgálja.
Minden más /politikai, hatalmi, egoista, stb./ befolyástól mentes legyen.
Kezelje, segítse a történelmi magyar családok (TMCS) pénzügyeit, gazdasági ügyleteit.
Biztosítsa a TMCS társadalmi, kulturális tevékenységének gazdasági hátterét.
Formulája:
Gazdasági társasági /Kft. Vagy Zrt./ formában működne.
Esetleg Alapítványi formában.
A lényeg az, hogy ne lehessen bekebelezni, elorozni, kiforgatni a tőkéjéből, esetleg belső klikk által felélni a javait.
Bevételek:
Alapítók általi befizetések. Minimum: 1.000,- Ft/fő, Maximum: nincs korlátozás.
Évenkénti, vagy akciónkénti befizetések, hozzájárulások.
Működési bevételek a tőkéje után.
Kiadásai:
A közös cél érdekében /Alapszabály szerint/.
Egyedi döntés szerinti esetekre, befektetésekre.
Csak a tőke jövedelme /hozama/ legyen felhasználható.
Vezető tisztségviselők ingyenesen tevékenykedjenek, illetve az ide vonatkozó törvényi előírások szerinti minimális juttatásért.
Biztosítékai:
Csak megfelelő, jól ismert, megbízható tisztségviselők kezeljék.
Rotációs megoldással /pl. évente/ váltsák egymást az irányító tisztségben.
Ha a tőkéje megengedi minden szervtől és szervezettől független bérelt vagy saját tulajdonú ingatlannal, telephellyel rendelkezzen.
Csak a TMCS-hoz tartozó, ill. általuk tulajdonolt társaság legyen alapító tagja.
Reményeink szerint mindenki csatlakozik, aki a TMCS-hoz tartozik.
Jelentkezni lehet:
Bihari László, 3060 Pásztó, Pf. 60. , vagy   biharil@citomail.hu címen.
Szükséges adatok:  Név,
                               Lakhely/Székhely
                               Anyja neve/ vagy cégjegyzék száma
                               Beadott érték megnevezése és értéke /pl. készpénz 1.000,- Ft./
Továbbá várjuk jelentkezését a fenti címre azoknak akik:
Könyvvizsgálói képesítéssel rendelkeznek.
Jelenleg vezető tisztségviselők valamilyen társaságban.
Jogászok, esetleg társasági jogban járatosak.
Közgazdasági területen tevékenykednek.
A sikeres együttműködésünk érdekében testvéri tisztelet és szeretet vezéreljen Bennünket!     Bihari László


Szabó Orsolya: Magyar őstörténeti válogatás
canadahun.com

MAGYAR ŐSTÖRTÉNET Válogatás angol régészek, nyelvészek, néprajzosok, antropológusok, és népzenei kutatók műveiből. 2008 május 01. Egészen 1849-ig Magyarországon köztudott volt a scytha, hun, avar, magyar azonosság. Herodotos (i.e. 484 - 406) akit a történetírás atyjának is neveznek, azt írja IV. könyve 48. bekezdésében "Szkítaország legnagyobb folyója az Ister (IsterGam-Esztergom) (Duna). Közli, hogy az
Isterbe folyik a Tiphisas (Tisza) és az Agatirs scytha törzsektől Erdélyből a Maris (Maros)"
Szkítaország?

Egy népet nemzetté az ő történelmi tudata emeli, ha van történelmi tudat, van nemzet, s e tudat hiányáért hazánkban a Magyar Tudományos Akadémia is bűnös.

Hazánk történészei minden írásukba azt a tévhitet keltik, hogy Európának nincs és nem is volt ókora. A Kárpát medence ürességét sugallják tudományos publikációikban a "MAGYAR" kutatók. Pl. Bartha Antal: A IX - X. századi Magyar Társadalom c. könyve 122. oldalán
(1973) mikor ezt írja:

"A magyar hordák megtelepedése ezen az akkor igen ritka népességű, mondhatni teljesen üres területen." (Kárpát medence)

A csupán nevében Magyar Tudományos Akadémia a saját történelmünkről a következőket írja a Kárpát medencét illetően. Őszerintük a római hódítók korában is jóformán üres volt a Kárpát- medence és korábbi telepeseknek nyoma sem volt.

"Ezer évvel később is csak szlávok éltek itt, ezek azonban nem tanúsítottak ellenállást a jóval később érkező magyar megszállókkal szemben, a Tudományos Akadémia elnöke pedig a következőket írta a magyar nemzet őseiről."

Egyetlen nemzet tudósai sem írnak ilyen mocskos rágalmakat és hazugságokat nemzetükről, s ha valaki ilyet tenne, az bíróság elé
kerülne nemzetgyalázásért, s azonnal kirúgnák a Tudományos Akadémia elnöki tisztjéről.

Mivel hazánkról és nemzetünkről van szó, kötelességünk megvizsgálni mi az igazság Barta, Hallay, Glatz Ferenc állításai körül. Volt-e a Kárpát medencének ókora, őskora és valóban üres volt-e a Kárpát-medence, s valóban megszálló barbár állatokként érkeztek e őseink ide... s mikor?

Mindezt fontos tisztázni, hiszen ezen állítások alapján követelték és kapták meg hazánk területének 75 % - át a szlovák, cseh, szerb, román nemzetiségek, akik hazánk területére, mint menekültek, és bevándorlók érkeztek, de látva a finnugor elmélet nyújtotta magyarellenes
lehetőségeket, meglovagolták ezen hazug magyarellenes állításokat, melyeket maga a Magyar Tudományos Akadémia terjesztett nemzetünk ellen!

Az Angol régész, Gordon Childe szerint a kőkorban létezett egy azonos műveltségű nép a Mezopotámia, Kárpát medence, Kréta háromszögben. Észrevételeit 1929-ben tette közzé a The Danube in Prehistory c. művében.

A Kárpát-medence és Európa benépesedésének története csak az éghajlati viszonyok és alakulások, valamint azok hatása a növény és állatvilágra, figyelembevételével érthető teljességében. A geológusok szerint a jégkor Európában i.e. 75.000- től i.e. 10.000 -ig tartott.
Az utolsó jégkor alatt a Kárpát medence pereme, erdős tundra volt. Állandó jégpáncél csak a Magas Tátra láncolatát borította. Ebből következtetve jogos a feltételezés hogy a Kárpát- medence a lassú felmelegedés beállta után 2- esetleg akár 3 ezer évvel is megelőzte
Európa területeit a lakhatóság és az emberi élet létfenntartása biztosítását illetően.

A Times atlasz a jégtakaró északi határát a Kárpátoktól jó ezer kilométerrel északra húzza meg, mely a Kárpát-medencében még kedvezőbb éghajlati viszonyokra utal. A Kárpát medencében az ősembernek több telephelyét megtalálták a jégkor utolsó szakaszából, főleg meleg vizű források közelében.

Hogy milyen mozgalmas volt az élet a Kárpát-medencében, az alábbi idézet jól érzékelteti:

"A Kárpát-medence volt a szarvasmarha európai háziasításának gócpontja, mert a vad őse itt élt a legnagyobb számban. A sertés helyi vad őseinek háziasítását a Kárpát-medencéből, főleg a bronzkorból lehet kimutatni."

A Kárpát-medence az őskőkor (a paleolitikum)-tól kezdve Európa legsűrűbben lakott területe volt. A Kárpát-medence nemcsak az állatok háziasításának volt az egyik legfontosabb gócpontja, hanem Európa benépesedésének is. Amint Európa északi vidékei fokozatosan alkalmassá váltak az emberi létfenntartás követelményeinek, úgy ontotta népfeleslegét a Kárpátok koszorúzta medence, mindaddig, míg a kontinens benépesedett. Ezt követően megindultak a vándorlások messzebb lévő vidékekre. Az új kőkorban (neolitikum) a Kárpát medencében 3 nagy műveltségkör virágzott.

A KŐRÖS műveltség (i.e. 5.000) kiterjedt Erdélyre, Duna-Tisza közére, valamint a Dunántúl Duna-Dráva szögletére.

A Nagyalföldön ettől északra fekvő terület volt az alföldi vonaldíszes edények műveltsége (i.e. 4.000).

Míg a Dunántúlon a Dunántúli vonaldíszes edények műveltsége (i.e.4.000). Az utóbbi leletanyaga megtalálható a Bécsi és Cseh medencén keresztül egészen a Rajna vidékig.

Az Alföldi vonaldíszes edények műveltségi köréből előkerült női istenszobrok alsótestére bekarcolt M jel a termékenység az anyaisten, és a nő fogalmakat jelölte. Ilyen szobrocskák azonos jelekkel kerültek elő Mezopotámiában, a görög szigeteken, és a Kárpát-medencében.

Az M-alakú jellel ellátott Szekélyháton kiásott egyik ilyen szobrocska jó 2,000 évvel megelőzi a mezopotámiai ugyanilyen leletet. Ugyanilyen szobrocskák előkerültek Egyiptomban is. A Krétai, Mezopotámiai, Kárpát-medencei, Egyiptomi népek írásának azonosságát a nemzetközi szaktudomány elismeri.

A Párizsi nemzetközi konferencia kimondta: A Kárpát-medence, Mezopotámia, Kréta, a görög szigetek és területek, valamint Egyiptom őstelepes népe NEM származhatott egymástól, hanem egy ősnép egymástól elvált tagjainak tekinthetők, tehát testvérnépeknek.

Nemzeti szempontból tudnunk kell, hogy a magyar származástudat új megfogalmazásának korát éljük, mely nélkül a nemzeti önismeret és önbecsülés nem létezik.

Össze kell gyűjtenünk mindazon 1. nyelvi, 2. embertani, 3. régészeti, 4. műveltségi, 5. népzenei adatokat melyek alapján az igazságot tisztázhatjuk, s végre a magyarellenes finnugor tévtant az őt megillető helyre, a szemétdombra vethetjük.

Érdemes idézni Glatz Ferenc írását a Magyarok Krónikája c. műből melyben a Tudományos Akadémia elnöke a következőket írta a magyar nemzet őseiről:

"Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció...görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén, a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..."

Lássuk hát, mit is tanítanak Európa egyetemein erről az időszakról és mi az, ami nyugaton köztudott, s amiről a mi akadémiánk úgy hallgat, mint a sír...

Az Őskőkor és az új kőkor emlékei - a Kárpát-medencében a nyugati tudósok ismertetésében a következőket tartalmazza:

1. Az ősember egyik legfontosabb szerszámának alapanyaga az obszidián volt, melynek eddig feltárt lelőhelyei Tarcal, Tokaj, és a Hont megyei Csitár község határában voltak. A feltárások igazolják hogy ezeken a helyeken KŐIPARTELEPEK voltak, ami a kő tömeges felhasználását bizonyítja. Az a tény már önmagában is nagyon nagy tömegű lakosságot
jelent.

Angol régészek megállapítása szerint az obszidián út, a só út, a borostyánút, kagyló út innen indult ki, a Kárpát-medencéből, és jutott el Európa minden lakott helységébe.

Ezen utak összefutása és találkozása a Kárpát-medencében a tömegek által legsűrűbben lakott terület volt. Európa legsűrűbben lakott területe a Kárpát-medence volt már ebben az időben!! (mit is tanít nekünk a Magyar Tudományos Akadémia, azt hogy a Kárpát-medence ez
időben üres volt és jóformán lakatlan, csak szlávok laktak itt...)

A nemzetközi tudományos kutatás (a magyar helyett) lépésről lépésre tisztázza, hogy a fémekről elnevezett korszakok is a Kárpát-medencéből indultak ki - különös tekintettel arra hogy Európában először itt voltak ércfeltárások, majd később a Cseh medencében.

A rézkor kezdetén egész Európában csak az alábbi helyeken folytattak bányászatot John Dayton kutató megállapítása szerint.

1. Körmöczbánya (Nyitra) arany, ezüst, antimon
2. Selmeczbánya (Nyitra) ezüst
3. Nagybánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst
4. Felsőbánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst, cink, ólom
5. Kapnikbánya (Szatmárnémeti) ezüst, antimon, arzén
6. Offenbánya (Torda-Aranyos) ezüst, tellur
7. Veresbánya (Alsó-Fehér megye) arany
8. Rudnikbánya (Nyitra) réz, ólom, ezüst
9. Rudabánya (Borsod) arany, ezüst, vas
10. Nagyág (Hunyad megye) arany, ezüst, tellur, mangán
11.Dognácska (Krassó, Szörény) réz, ólom
12.Szaszkabánya (Krassó, Szörény) réz
13.Majdánpatak (Krassó, Szörény) réz
14.Gölniczbánya (Szepes) réz,antimon,nikkel

Óriási fémfeldolgozók nyomait tárták fel eddig Bodrogkeresztúr, Lengyel, Erősd, Vincsa, Gulmenitz, Tószeg, Jordánhalom, Tordos, Polgár, Perjámos, Velemszentvid, Hallstadt, Karanovo, Remete, Nyitra, Lerna helyeken. Az itt felsorolt lelőhelyek, és olvasztó telepek
kiszolgálását nagy létszámú személyzetnek kellett fenntartani, s terményeikkel is ugyancsak nagy tömegeket szolgáltak ki egész Európában.

A Kárpát-medence őskultúrájának legszenzációsabb bizonyítéka a tatárlaki lelet, melyről a nemzetközi tudósok kutatásai igazolták, hogy több mint 1.500 évvel megelőzik a Mezopotámiai első írásos leleteket.

A nemzetközi orientalista konferencia elfogadta, hogy az emberiség civilizációjának bölcsője NEM Mezopotámia, ahogy eddig hitték, hanem a Kárpá-medence, s ezen belül Erdély. (A Tatárlaki agyagtáblák helyi, Tatárlaki agyagból készültek, a Mezopotámiai legkorábbi leletek 6.000 évesek, míg a Tatárlaki leletek 7.500 évesek)

A Magyar Tudományos Akadémia állításaival ellentétben a Kárpát- medence nemhogy nem volt üres, de A Kárpát-medence az őskőkor (a paleolitikum)-tól kezdve Európa legsűrűbben lakott területe volt.

Mindenben a Kárpát-medence járt az élen egész Európában lásd

1. "A Kárpát medence volt a szarvasmarha Európai háziasításának gócpontja, mert a vad őse itt élt a legnagyobb számban. A sertés helyi vad őseinek háziasítását a Kárpát-medencéből, főleg a bronzkorból lehet kimutatni."

2. H. Würm kutató igazolta hogy a Kárpát-medencében a gabonafélék kinemesítése az Őscirokból az i.e. 6.000 - ben már befejeződött. Állítását igazolják a gabona termesztéséhez szükséges szerszámokat
előállító kőipartelepek feltárása és kormeghatározása a már említett Tarcal, Tokaj, és Csitár határában.

3. A civilizációt forradalmasította a kerék feltalálása. A kerék felhasználásával készült első kocsi is a Kárpát-medencéből származik (Az angol nyelv ma is őrzi a Magyar Kocs község nevét az angol Coach szóban...) Az első kocsik lelőhelyei, Budakalász, Szamosújvár, Gyulavarsánd, és Herpály. Megjelenési idejük i.e. 2.000.

4. A Magyar Tudományos Akadémia azt is állítja, hogy a Római birodalom elfoglalta Pannóniát, és itt sztyeppei állapotokat talált, s jóformán néptelen volt a teljes terület. Ezzel szemben mit is tanítanak Nyugat Európa egyetemein? Edward Gibbons történész könyveiből megtudjuk hogy a Római Birodalomnak Pannónia gabonája és bora kellett, ezért támadtak
a Scytha Pannon törzsekre, és i.e. 35. - től i.sz. 9 -ig, összesen 44 esztendei szüntelen hadjáratok árán bírták csak elfoglalni.

Vajon milyen erős, és mekkora nép lehetett mely a világ akkori legnagyobb és legerősebb katonai nagyhatalmának 44 esztendeig ellen bírt állni?

Nyilván nem egy lakatlan és jóformán üres ország lehetett, habár akadémiánk ezt állítja, a tények dacára.

5. A paleolitikumtól kezdve világviszonylatban az első és legősibb a KÜRÖSI kultúra.

6. A Kárpát medencéből származik
- az epigrafikai és paleográfiai írásrendszer
- a korong előtti és a korongolt kerámia
- a gabona kinemesítése az őscirokból
- a fémbányászat
- a fémművesség
- az ötvös művészet és a technikai civilizáció alapja
- a kerék!
- a kengyel!

7. Gordon Childe és Fritz Sachermeyr szinte egybehangzóan írják műveikben, az Európai népek tanítómesterei a Kárpát medencei scythák voltak.

Lássuk a bizonyítékokat a scythák Kárpát medencei őshonosságáról. A kérdés, ki a Kárpát medence ősbirtokosa, ki az az ősnép mely Európa kultúráját megteremtette.

Az ókori íróktól hasznos adatokat tudunk meg, náluk már i.e. 700-tól találunk adatokat a Kárpát medence történelmére vonatkozóan Herodotos (i.e. 484 - 406) akit a történetírás atyjának is neveznek, azt írja IV. könyve 48. bekezdésében "Szkítaország legnagyobb folyója az Ister(IsterGam-Esztergom) (Duna). Közli, hogy az Isterbe folyik a Tiphisas (Tisza) és az Agatirs scytha törzsektől Erdélyből a Maris (Maros)"

Herodotostól megtudjuk azt is, hogy a Kárpát medencei scythák első királya TARGITAOS volt. Ha a nevet nyelvészeti vizsgálatnak vetjük alá, akkor a nyelvfejlődés szabályai szerint a kemény T hang helyére annak lágy váltóhangját, a H-t tesszük, és elhagyjuk a görögös os
képzőt, akkor tisztán áll előttünk, hogy az első király nevét őrzi még ma is a Hargita nevű hegy.

A scytha és a hun nép azonosságát igazolta AGATHIAS (szül i.e. 301.) könyve 154. oldalán, "Mindazon barbarus népek, melyek az Imauson belül laknak scytháknak vagy hunnusoknak neveztetnek."

Ptolemaus Claudius (i.e. 138 - 18O) III. könyve, 5. fejezet, 19 oldal, írja A scytha alánok fölött laknak a roxolánok, pannonok és hunok, mind testvérek.

Hippocrates (i.e. 456 - 366.) Európában él a szittya nép, melyet szarmatáknak, szakáknak, szabiroknak, gepidáknak, pártusoknak, pannonoknak, médeknek, jazigoknak(Jász), hunnusoknak és avaroknak is neveznek....

Azaz, a régi írásokból tisztázódik, hogy a rejtélyesnek és titokzatosnak tartott népnevek mögött az azonos HUN SCYTHA népet kell keresni.

Ezekkel az adatokkal tovább tisztul a kép, miszerint Gordon Childe-t idézve. Az európai népek tanítómestere a Kárpát-medencei műveltség volt, azaz a magyarok ősei a scytha nép! A mi őshazánk a Kárpát-medence!

1. Őshazakutatás
Egészen 1849-ig Magyarországon köztudott volt a scytha, hun, avar, magyar azonosság.
Ezt a nemzeti öntudatot a habsburgok törték meg azzal, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé tették Joseph Budenz-et, aki egyetlen szót sem tudott magyarul, de megállapította a finnugor elméletet, mely a mai napig egyeduralkodó. Hiszen úgy a habsburgoknak, mint a náciknak, s később a kommunistáknak egyaránt megfelelt, mert az a
nemzet melyet megfosztottak nemzeti öntudatától, és megtörték büszkeségét, s elroppantották gerincét, melyet ősi múltjának ismerete biztosított számára, sokkal könnyebben elnyomható, félrevezethető, kihasználható.

Mivel a szó elszáll, a betű megmarad, érdemes leírni pár dolgot a magyar őstörténettel és a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos irányvonalának az 1848-as Szabadságharc bukása utáni hirtelen, 180 fokos irányváltoztatásáról, s az ennek következtében axiómává vált
finnugor elméletről" mely valóságos szent-tehén dogmává merevedett. Ennek igazi okáról és a háttérről az angol, amerikai, kanadai, argentin, francia kutatók írásai alapján a következőket kell tudnunk.

1) Mikor Széchenyi megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát, akkor a következő volt a hivatalos álláspont: Minden magyar krónika, ősgeszta, az ország lakosságának szájhagyományai tanúsítása alapján köztudott volt és az MTA (alapítása és létrehozása óta) hivatalos elfogadása alapján is elfogadott tény hogy a scytha eredetű - hun, avar, magyar nemzet azonosság révén a Kárpát-medencei magyarság ittléte minimum 12.000 éves.

Ugyancsak elfogadott volt Torma Zsófia erdélyi régész Tordas melletti ásatásainak alapján, melynek során a Mezopotámiai legrégebbi eleteknél 1.500 évvel régebbi írásos leleteket talált, ezzel írásos igazolást nyert a scytha, hun, avar, magyar nemzetazonosság. Erre nézve az írás végén adatokat, tényeket ismertetünk, olyanokat, melyek Magyarországon SOHA nem kerültek ismertetésre, mivel az MTA meggátolta ezek publikálását - úgy az osztrák uralom, mint a náci éra, mint az orosz megszállás évtizedei alatt, mivel mindezen idegen
megszállóknak azonos volt az érdeke, hisz idegen szempontból nézve mire jó a finnugor elmélet? Megsemmisíti a magyar nemzeti öntudatot, a
világ legelmaradottabb, legprimitívebb népének állít be minket a világ országainak színe előtt, kitűnő alap magyarellenes propagandára, és 1920-ban igazolásul szolgált hazánk feldarabolására, és mind a mai napig úgy a germán, mint a szláv népek kedvenc hivatkozási alapja magyarellenes propagandájukban. Azaz a finnugor elmélet az abszolút magyarellenes célokat szolgált, és szolgál ma is, s történik mindez a magyarellenes tevékenység a magyar nemzet adófizetőinek pénzén! Immáron 150 esztendeje folyik ez a magyarellenes MTA tevékenység, méghozzá a magyar lakosság pénzén. Miért? És hogyan kezdődött?

2) 1850-ben a Magyar Tudományos Akadémia hirtelen szemétbe dobta a krónikáinkat, azt mondva, hogy a magyarok szeretnének egy dicső múltat hazudni maguknak. (ezt, megjegyzem Dr Glatz Ferenc szóról szóra megismételte egyik TV interjújában amit a Duna TV-ben láttam, kis híján agyvérzést kaptam tőle) és 1850-ben minden a még Széchenyi által
alkalmazott kutatót, tudóst, nyelvészt kirúgtak, a magyar tudósok helyére német, és cseh "tudósok" érkeztek. Az új kinevezett igazgató Joseph Budenz német nyelvész lett. Az ő vezetése alatt került bevezetésre a finnugor elmélet, mely szent-tehén dogmává vált mára.

Mi volt a háttérben, és miért maradt ez 1850 óta egyeduralkodó az MTA hivatalos vonalán?

A magyarázat egyszerű.

Mikor az osztrák és orosz elnyomók közös erővel leverték a magyar szabadságharcot, Európa nemzetei szimpátiával fordultak felénk, és megvetéssel az osztrákok iránt. Ferenc József utasítására az osztrákok, és évszázadok óta hűséges kiszolgálóik a csehek, közösen kidolgoztak egy remek tervet - a terv célja Magyarország és a magyar nemzet sárba tiprása, a magyar nemzeti öntudat megsemmisítése volt, s az hogy Európa nemzetei soha többé ne
fogják Magyarország pártját.

Ennek a tervnek eszköze a finnugor elmélet - ezt egy Joseph Budenz nevű német dolgozta ki, 5 cseh asszisztensével.

Érdemes megjegyezni hogy habár a finnugor elmélet nyelvészeten alapszik ezen "szakemberek" egyike sem tudott magyarul. Közel 50 éven át, míg óriási fizetést húztak a magyaroktól, a Magyar Tudományos Akadémia vezetőiként Pesten éltek, haláluk napjáig nem is tanulták meg nyelvünket, soha nem szűntek meg a nemzetközi tudományos konferenciákon hangoztatni, hogy a magyar a világ legelmaradottabb legprimitívebb csordája, egy primitív horda, akik vezetésre szorulnak. Hálásaknak kellene lenniük azért, hogy Ausztria, a kultúrát és műveltséget nyújtotta nekik, de a primitív magyarok hála helyett örökös rebellisként állandóan megtámadják Ausztriát.

A propaganda fényesen bevált. Európa nemzetei, akik azelőtt szimpátiával támogatták a magyar függetlenségi törekvéseket, ezután Magyarország ellen fordultak.

Mi a finnugor elmélet lényege? Joseph Budenz (aki egyetlen szót nem tudott magyarul) de kidolgozta ezt a nyelvészeti elméletet, saját maga a következőket mondta:

1) Nincsenek szövegek melyek a finnugorság nyelvén szólnának, az írásbeliség előtti korból.

2) Ennek következtében mind a finnugor nyelv szókészlete, mind a nyelvtani szerkezete a maga teljességében és legapróbb részleteiben teljesen ismeretlen előttünk. Azaz, el kell ismerni, hogy NINCSEN finnugor nyelv. E nyelv sosem létezett, de létezhetett volna. Ha létezett volna, akkor eredetét kb. 7.000 évre becsülnénk.

3) Nincs olyan etimológus módszer mely hipotetikus, és nem létező ősnyelvekkel való rokonságot vagy azokból való származást tudományos eszközökkel bizonyítani tudná.

4) Csak az állt módomban, hogy egy hipotetikus finnugor nyelvi szöveget írjak asszisztenseim segítségével.

Azaz - összefoglalva:
A német és cseh, magyarul nem tudó emberek keresnek egy ősnyelvet - amiről beismerik, hogy NINCS. Beismerik hogy teljesen ismeretlen ez a sosem volt nyelv. Azt az ősnyelvet kinevezik 7.000 évesnek, de az a nép mely állítólag ezen beszélgetett, csak 2.000 évvel ezelőtt
keletkezett. Ezen az ismeretlen és sosemvolt nyelven szövegeket írnak maguk a kutatók. Saját elképzelésük alapján kreálva a szövegeket. Ezt komoly és tudományos nyelvészetnek nevezni NEM LEHET.

Az osztrák érdek az volt hogy:
1. Európa nemzeteiben ne ébresszenek többé rokonszenvet a magyar szabadságharcok, hiszen a világ legelmaradottabb, legprimitívebb, minden kultúra nélküli, tengődő és vezetésre szoruló állatcsorda a magyar - örüljön annak, ha Ausztria megszánja és kultúrát nyújt neki,
de a hálátlan állatok csordája, a primitív és elmaradott kulturálatlan magyarok hála helyett rátámadnak szegény Ausztriára?.

Ez a magyarellenes propaganda fényesen bevált.

A finnugor elmélet kitalálása óta az osztrákok (a magyar állam pénzén) egész Európában terjesztették, s ezzel egy magyarellenes érzés, sok esetben gyűlölet alapját vetették meg.

Mindössze megjegyezném, ez az elmélet mivel magyarellenes, kitűnően megfelelt minden nagyhatalomnak mely hazánkat megszállta. Hiszen minden megszálló nagyhatalom érdeke, hogy NE LEGYEN MAGYAR NEMZETI ÖNTUDAT, a nemzet ne ismerje meg saját múltját, hiszen akinek nincs múltja, annak jövője sincs, s ezt ők nagyon jól tudják.

Így - az osztrákok bevezették, és az oroszok közel 50 éven át belénk sulykolták - ma már senkinek eszébe sem jutna, hogy ezt megkérdőjelezze.

Ami külön dühítő, hogy a magyar nemzet pénzén folyik a magyarellenes propaganda immáron 150 esztendeje, saját magunk ellen!!!!!

Megáll ez ember esze.

Lássuk tehát, mi az igazság? A finnugor hazugság sulykolása helyett rövid, és hiányos összefoglaló a scytha, hun, avar, magyar azonosságról s pár lényeges tény a sumir, magyar, török rokonságról.

Minden pápai bulla azzal kezdődött (évszázadokon keresztül) "A Királyi scythák utódai, a hunok és avarok leszármazottai, a mai magyarok"...

Azaz, köztudott volt származásunk és eredetünk. Lenormant (francia nyelvész) már 1830-ban megállapította hogy a "sumir
nyelv ural altáji nyelv, a mai nyelvek közül a magyar áll hozzá a legközelebb". John Rawlinson (angol kutató) egy székely pap segítségével a rovásírásunk révén fejtette meg a sumir írást. Azaz, ha semmi közünk nem lenne a sumirokhoz, akkor nem lehetett volna a
székely-magyar rovásírás révén megfejteni a sumir írást.

A British Múzeumban a sumir kiállításon szerepelnek az ásatások során napfényre került kisebb nagyobb szobrok, s ezek között láthatóak a sumir nép állatait ábrázoló szobrok is. Ezek pl. racka juh, komondor, kuvasz, magyar ridegmarha. Ilyen állatai csak a sumiroknak, és a ma
élő nemzetek között CSAK a magyarságnak vannak.

Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:

"1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A sumir nyelv - 7.000 éves volta dacára - ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török "unokaöcs" fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből
a magyarral."


Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván "a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

És - végezetül néhány érdekesség:

1) Embertani szempontból nézve az ún. finnugor népek embertanilag, azaz fajilag MONGOLOID népek. Szakálltalan, szőrtelen, sárga bőrszínű, ferdeszemű emberek.
A magyar nép szakállas, fehér bőrű, kerek szemű. Azaz embertanilag semmi közünk nincs a finnugor népekhez.

2) Népzenei szempontból

Érdekes módon Bartók Béla Finnországban, Törökországban és Perzsiában végzett népzenei kutatásairól készült magyar nyelvű könyvét a MTA eltüntette még megjelenése idején, és mind a mai napig NEM hozzáférhető Magyarországon! Ezt a könyvet angol nyelven a New Yorki közkönyvtárban bárki elolvashatja.

A magyar ember meglepetéssel olvashatja benne a következőket: A Török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint.

A perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat. A finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat.

Azaz népzenei szempontból minden bizonyíték arra mutat, hogy török eredetű nép vagyunk.

3) Nyelvi szempontból John Rawlinson a székely rovásírás alapján fordította le a sumir írást.

Lenormant (francia) kutató megállapította hogy a mai nyelvek közül a magyar áll a sumirhoz a legközelebb. Sir Leonard Wolley megállapította, hogy a sumir nyelv nyelvtanát nézve a sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben.

A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből.

Míg a török "unokaöcs" fokon áll, hasonlóság tekintetében a sumirral, a magyar mondhatni AZONOS, és egyenes ági folytatása a sumir nyelvnek.

A alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, hol magánúton megtanult magyarul - mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, a MTA elítélte őt, mondván: "Az MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

Nyelvi szempontból nézve tehát angol, francia tudósok szerint a magyar nyelv mondhatni egyenes ági leszármazottja a Sumir-nak.

4) Régészeti bizonyítékok
A Tigris és Eufrátesz völgyében végzett ásatások során napvilágra került szobrocskák tanúsága szerint a sumir nép állatai - racka juh, pulikutya, kuvasz, komondor, ridegmarha kísértetiesen egyeznek a magyar nép állataival, rajtunk, magyarokon kívül SENKI másnak
nincsenek ilyen állatai a világon.

Említésre érdemes egy régészeti szenzáció is, Erdélyben Tatárlakán végzett ásatások során került napfényre több ezer égetett agyagtábla, melyeken sumir írás van, s éveken át tartó kutatások és kísérletek eredményeként a Francia Tudományos Akadémia a következőket állapította meg

1. Az erdélyi tatárlaki ásatások során talált táblák 1.500 évvel régebbiek, mint az eddig talált legrégebbi Mezopotámiai agyagtáblák. A Francia Tudományos Akadémia ennek alapján kimondja, hogy az emberiség bölcsője és az emberi írásbeliség és kultúra NEM Mezopotámiában, hanem Európában, Erdélyben, kezdődött!

2. Ezt később a Párizsi Nemzetközi Orientalista Kongresszus is elfogadta, ami igazi világszenzáció volt. S amit csak a nevében magyar sajtó, óriási egyöntetű lelkesedéssel ELHALLGATOTT. Én csak New Yorkban olvastam erről, pesten a mai napig senki sem hallott erről egyetlen árva szót sem.

Azaz, embertani, népzenei, nyelvészeti, és régészeti szempontból nézve, a finnugor elmélet, melyet ellenségeink dolgoztak ki lejáratásunkra, és magyarellenes propaganda céljára, egyszerűen

VALÓTLAN elmélet.

Ideje lenne hogy az MTA végre ne magyarellenes tevékenységre költse el a magyar lakosság pénzét.

Példa nélkül áll a világon, hogy egy nemzet tudományos akadémiája arra költi el a nemzet pénzét, hogy nemzetellenes tevékenységet fejtsen ki, rombolván a magyar nemzeti tudatot, hamisítva a magyar történelmet, s hivatkozási alapot nyújt ellenségeinknek (lásd. Trianon Június 4, 1920)

Hol van a scytha, hun, avar, magyar Őshaza? A Finn Ugor elmélet után folytassuk a sort pár érdekességgel a magyar Őstörténetről?

Hol is van az őshaza? Felesleges keresni, mert az őshazában élünk ma is, itt szaporodtak el és innen rajzottak ki a nagyvilágba a scytha, pannon, dák, jász, kun, hun, avar, magyar törzsek, és ide tértek haza mikor a haza veszélyben forgott. Ilyen hazatérési hullám történt 7 - 8
alkalommal is, az Árpád-féle hazatérés (honvisszafoglalás) csak az utolsó volt a sorban (896-ban).

1. Dechelette, francia tudós, (A Francia Tudományos Akadémia tagja) a bronzkor elismert nagy szakértője állapította meg a következőket: "Az első és legprimitívebb bronz leletek Európában csak Kr. Előtt 2.000-ben jelennek meg, de a Kárpát medencében talált, és hun illetve székely törzsek által előállított bronz tárgyak többsége Kr. Előtt 4.000-ből származik. Sőt, a Torontál megyei Tordas mellett megtalált bronzfokos, melyen székely rovásírással bevésett mondatok vannak, Kr. előtt 5.000-ből származik!"

2. Tatárlaki lelet, mely sumir írással készült, égetett agyagtáblák ezreiből áll, ugyancsak a Francia Tudományos Akadémia által megállapított adatok alapján, 1.500 évvel régebbi, mint az eddig legrégebbinek hitt mezopotámiai írásos emlékek, s így a Párizsi orientalista kongresszus elfogadta hogy az emberi kultúra bölcsője a Kárpát-medence, ezen belül is Erdély.

3. Az őstörténeti kutatás során igénybe kell venni az úgynevezett társtudományokat is. Melyek a régészet, írástörténet, nyelvészet, helységnévkutatás, embertan, néprajz, mitológia, népzene. NÉPZENEI eredmények (Bartók kutatásai szerint) * Török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint

*A perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat.
*A finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat.

EMBERTANI eredmények: a magyar szakállas, fehérbőrű, kerekszemű, s nem sárgabőrű, szakálltalan, ferdeszemű).

ÍRÁSTÖRTÉNETI eredmények? A sumir írást a magyar rovásírás alapján fejtették meg.

RÉGÉSZETI EREDMÉNYEK "Kr. előtt 5.000- ből származó bronzkori fokos székely rovásírással, tatárlaki táblák, melyek bizonyítják, hogy az európai kultúra bölcsője Erdély.

Magyar vonatkozású régészeti érdekességek: Ugyancsak régészeti kutató, N. Würm a göttingeni egyetem neves professzora állapította meg, hogy Európában a gabonafélék nemesítése az őscirokból Kr. előtt 6.000-ben fejeződött be, a Kárpát-medencében. Ugyancsak német kutatók hajtották végre az ehhez a gabonatermesztéshez szükséges szerszámokat előállító kőipartelepeknek a lelethelyeken történt feltárását, és kormeghatározását. Kr. előtt 6.000-ből származnak ezek is, ugyancsak a
Kárpát-medencében.

A Kárpát medencei kultúrtörténet érdekes adaléka a következő is. A X. században a Cluny bencések reformot határoztak el. Úgy döntöttek, hogy Nyugat Európa népeit megtanítják a gabonatermesztésre. Ezt a Francia történelemtudomány a "Cluny szellem" cím alatt tartja számon.

Ahhoz azonban, hogy tanítani tudjanak nekik is tanulniuk kellett. Ernst Sackur jezsuita atya a " Die Clunyeesenser c. könyvében, Halle 1894. írja, hogy a Cluny bencés szerzetesek a gabonatermesztést a Kárpát-medencében élő magyaroktól tanulták meg, s ezzel tették a
gabonatermelést általánossá Európában.

1955-ben, a Tatabányai szénmedencéhez tartozó Környén a régészek egy Kr. előtt 1,200-ból származó fémöntődére bukkantak, ahol bányászok, kohászok, fémfeldolgozó iparosok, ötvös mesterek éltek. A közeli temetőben talált leletekből, nyergek, szablyák, ötvösmunkák, alapján
megállapítható, hogy Hunok voltak a mesteremberek.

NYELVÉSZETI VIZSGÁLAT
Oppert, Lenormant, Sayce, francia és német nyelvészek állapították meg, hogy: A sumir nyelv egyenes ági leszármazottja a mai magyar nyelv. A sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából a magyar nyelvben 53 szerepel.

A Párizsi Sorbonne egyetem kutatói állapították meg azt is, hogy a világ mai nyelvei közül a magyar az Egyetlen nyelv mely szavaiban 68 % -ot őrzött meg az ŐS-ETIMONOKBÓL, azaz az emberiség ősnyelvének őselemeiből.

Érdemes megemlíteni hogy:
Az angol nyelv 4 % -ot
A latin 5 % -ot
A tibeti 12 % -ot
Az őstörök 26 % -ot őrzött meg ezekből.
A magyar nyelv mondhatni az ŐSNYELV.

Ezért van az, hogy a világ összes nyelvében feltalálhatóak magyar szavak, de nem mi vettük ezeket kölcsön, hanem mivel a mienk az emberiség ősnyelve, világos, hogy minden nyelv örökölt belőle.

Következzék a helységnévkutatás szempontjából való vizsgálat. Dr. Nagy Sándor, az MTA-n őrzött Árpád kori kódexeket vette kézbe, amit előtte egyetlen magyar kutató sem tett meg.

Köztudott dolog, hogy minden tájegységnek, környezetnek az elsőként oda letelepedett nép ad neveket, azaz a tájnevek mindenütt az őslakosságtól származnak.

Nos, 896-ban, mikor az Árpáddal érkezett törzsek, és az általuk a Kárpát-medencében itt talált törzsek közös gyűlést tartottak, elhatározták, hogy melyik törzsnek hol lesz a szálláshelye. Ezt az elhatározásukat írásba foglalták, ezek az Árpád kori kódexek. Az ezekben található tájnevek, patakok, folyók, hegyek, dombok, dűlők, nevei mind magyarok. A falvak, városok nevei is magyarok. A különféle falvakban és kisebb nagyobb településeken élő emberek nevei is megtalálhatók ezekben a kódexekben, ezek is mind magyarok.

Az avar és hun falvak és települések lakosainak nevei is magyarok. Tehát, Dr. Nagy Sándor fantasztikus eredményt ért el, egyszerűen csak azzal, hogy az Akadémián őrzött kódexek anyagát átnézte, ami előtte még soha senkinek nem jutott eszébe.

A kódexben található tájnevek (patakok, folyók, tavak, dombok, hegyek, dűlők), a helységnevek (falvak, városok, komp átkelők, legelők) és a településeken élő hunok, avarok, székelyek nevei is egyaránt magyarok.

Ezzel megdőlt tehát az MTA 1850 óta német és cseh "tudósok" által hirdetett elmélete, miszerint a Kárpát medencében szlávok éltek, akiket megszálltak a barbár vadállati magyarok. Nem.

Nem békés, jámbor, kultúrált (?) szláv népek, hanem igenis velünk, nemzet vér és faj azonosságban élő scytha, hun, avar, és székely testvérekhez tért haza Árpád vezérletével a magyarok egy része.

Akkor, 896-ban, Árpád magyarjai a Kárpát medencében a minimum 12.000 éve itt lévő falvakban, városokban, várakban vendégeskedtek a hun, avar, székely testvéreknél. (Nem volt itt egyetlen "kultúrált szláv őslakos" sem, sohasem. Ezt csak a germánok és csehek agyalták ki gyűlöletükben - ellenünk.)

Következzék a mitológia szempontjából való vizsgálat.

A "Magyar" Tudományos Akadémia, ahol az 1848-as szabadságharc bukását követően különös folyamat indult meg. Német és cseh "tudósok", akik magyarul egyetlen szót sem tudtak, megszállták az Akadémiát, és nemcsak azt kezdték magyarázni a világnak, hogy mi magyarok kik vagyunk, hanem hogy kik voltunk.

Múltban megjelent szakműveket eltüntettek és az Akadémia könyvtárából egyszerűen ellopták a szakkönyveket, s megsemmisítettek értékes forrásmunkákat is. Aki ez ellen megszólalt, azt elnémították, vagy nevetségessé tették.

Történelmünk írását erőszakkal kivették kezünkből, s azt idegenekre bízták.

Már Tacitus megmondta, "Jaj annak a népnek, akinek történelmét ellensége
írja."

Érdekes módon, a magyarság apraja-nagyja 896-tól 1849-ig világosan tudta nemzete eredetét, a scytha, hun, avar, magyar nemzetazonosságot. Közel ezer éven át minden magyar tudta ezt, aztán jöttek az idegenek és az egészet hazugságnak nyilvánították.

Kevés nép van, mely nem mítoszaiban bírná történelmének első fejezetét. A mítosz minden népnél az énekek éneke.

A mitológia a társtudományokhoz tartozik, (ezen társtudományok, pl. az írástörténet, nyelvészet, antropológia, helységnévkutatás, néprajz, népdal, régészet, regék, mondák.)

1849 után, a Magyar Tudományos Akadémia sutba dobta a magyar mondákat, gesztákat, dajkamesének, sok esetben pedig szándékos hamisításnak nevezve őket. Erre kitűnő példa Glatz Ferenc a MTA jelenlegi elnöke,
aki egy interjúműsorában kijelentette, "a magyarok szeretnének hazudni maguknak egy dicsőséges és nagy múltat, mert jelentéktelen, primitív, elmaradt barbár senkik."

Ehhez egyrészt hozzátenném, minden ország tudósai azon dolgoznak, hogy hazájuk részére mindig és minden körülmények közt a legjobb hírnevet szerezzék, s nem azon fáradoznak, hogy hazájukat minden nemzetközi fórumon a lehető legsötétebb színben tüntessék fel, s a nemzet ellenségei által rászórt hazug rágalmakat ők maguk terjesszék. Azaz, a nemzet pénzén a nemzet ellen dolgoznak, s külföldön ahelyett, hogy a lehető legjobb benyomást keltenék hazánk iránt, ezek a magyarul beszélő, de viselkedésükben, gondolkodásukban, és tetteikben NEM magyar vezetők, minden tevékenysége hazánk és nemzetünk lejáratására irányul.

Másrészt, példa nélkül áll a világon az, hogy egy nemzet Tudományos Akadémiája nemzetének legrégebbi írásbeli krónikáit hamisításnak kiáltsa ki. Ellenkezőleg. A cseh, szerb, román tudósok, és akadémisták attól sem riadnak vissza, hogy ŐK maguk írjanak, hamisítsanak krónikákat, gesztákat, mert nemzetük oly fiatal a nemzetek sorában,
hogy nekik nincs, és soha nem volt sem dicső múltjuk, sem egyetlen egy írásbeli emlékük, mert oly primitív fokon álltak, hogy még az írásbeliséget sem ismerték.

Nekünk, magyaroknak nem kell hazudni, sem hamisítani, hiszen krónikáink, gesztáink, mítoszaink megvannak, de ezeket az igaz krónikákat tudósainknak el kell fogadni (de mivel idegenek, s belső ellenségeink, így saját pénzünkön ellenünk dolgoznak) s így ezeket
dajkamesének deklarálják, s hirdetik. Nos, nézzünk csak egyetlen egy példát a nemzetek krónikáinak, mítoszainak igazságára nézve. Glatz Ferenc és társai vadul tagadják hogy a generációról generációra tovább adott mítoszok, legendák, krónikák megfelelnek a valóságnak. Szerintük minden ilyen szájról szájra és nemzedékről nemzedékre továbbadott
emlék hazugság és hamisítvány. Hogy a Glatz Ferencék által hirdetett felfogás mennyire hamis, íme egy példa:

A YALE egyetem tudományos expedíciót küldött a Himalájába, földtani régészeti kutatásokra. A csoport tagja volt a világhírű Helmut De Terra is. Ő írta a következőket:

"Kasmír középső részén egy 1830 méter magasan fekvő egy kb. 10.000 négyzetkilométer kiterjedésű hegyektől körülvett egykori tófenék van.

Meghökkenésükre egy kolostorban egy egykori népi mondára bukkantak, melyről kiderült hogy ma is élő monda, s ez a legapróbb részletekig leírja a kérdéses tónak földrengés és hegybeomlás következtében történt hirtelen völgybehúzódását, és a hatalmas tófenék kiszáradását.

Kutatásaik a népmonda MINDEN EGYES ÁLLÍTÁSÁT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE IGAZOLTÁK:

A radiokarbon vizsgálattal megállapították hogy a katasztrófa 400.000 évvel ezelőtt következett be. A monda minden egyes szava beigazolódott. 13.000 nemzedék közel fél millió éven átadott adatai ma is tudományos pontossággal "ülnek". (Dr. Érdy Miklós ehhez hozzáteszi - ez lehetett akár a valamikori "Óperenciás (Ó-Bérci? Ó-Berence?) tenger). Nem szabad lebecsülni tehát a magyar nép emlékezetét sem. Minden krónikánk, mondánk, gesztánk őrzi a Scytha, Hun, Avar, Székely, Magyar nemzet azonosságot, bármennyire is nem tetszik ez Glatz Ferencnek és elvakult magyar gyűlölő elvtársainak.

kommentár: Nem kell a fenti írás minden sorával egyetérteni, de azt érezzük: az írás fő vonala igaz. Lehetnek kérdéseink, de nincs olyan magyar állami intézmény ahol választ kaphatunk. Nem csak az MTA-ról hanem az egyetemekről is beszélnünk kell! Ma minden tudományegyetemen műhelye van pl. az ó-szlavisztikának (helyesen), de a magyar
őstörténetnek nincs tanszéke vagy műhelye egyetlen magyar egyetemen sem.
Biztosak vagyunk abban, hogy már nem sokat kell várnunk a magyar őstörténeti tanszékek alapítására tudomány egyetemeinken. Ez egyben jele is lesz annak, hogy elkezdődik a "magyar feltámadás".


Vitéz Nagybányai Horthy Miklós 89 éve vonult be Budapestre


1919. november 16-án, miután a román hadsereg gondos ellenőrzés mellett távozott a kifosztott Budapestről, Horthy a viseletéről „darutollasnak” nevezett haderő élén bevonult a fővárosba. Főhadiszállását ideiglenesen a Gellért Szállóban rendezte be, a különítményesek pedig több saját központot alakítottak ki saját maguknak.
1920. március 1-jén előzetes tárgyalások után a Nemzetgyűlés Magyarország kormányzójává választotta Horthy Miklóst (1920. évi II. törvénycikk).


Hogyan született
a Székely Himnusz?
Az eredeti kotta és szöveg a Szegedi Móra Ferenc Múzeum Levél és Diplomatárában található. Íme a teljes 4 versszakos Székely Kivándorló Himnusz. Ebből láthatjuk, hogy ez nem népdal, hanem egy műdal, szerzővel és szövegíróval rendelkezik, tehát ehhez a szerzők jogának és szerzeményének megcsonkítása nélkül nem nagyon illik hozzákölteni.
A dalról annyit kell tudni, hogy nem a székelység dala volt eredetileg, hanem az 1901-ben Fiume kikötőjéből az ADRIA nevű utasszállító hajón Amerikába indult 600 főnyi Csík-megyeiszékely kivándorló számára írta a szegedi kántor Mihalik Kálmán, akinek rokonai is ezzel a hajóval mentek ki Ohio államba. Az ADRIA utasainak 95%-a Ohio államba került, a többiek New York és Boston városában maradtak. Akik itt sejtik rokonaik kivándorlását, azok az Ellis Island-i bevándorló múzeum irattárának 1901/NY-ADHUN/ 122-21/1 számú bevándorló hajó utas névsorát vés befogadó (caranten-checklist) listáját nézzék meg, ha arra járnak egyszer. A Székely Himnusz első elhangzása a hajó indulásakor volt Fiume kikötőjében 1901. április 7-én este. Tehát az amerikai székely származású magyaroknak sokkal több közük van hozzá, mint a székelyeknek, persze csak jelképesen. Hiszen kit nem üt
szíven ez a gyönyörű ének? Ezért van az a furcsa helyzet, hogy a dalt egészében
meglehetősen kevesen ismerik még Székelyföldön is. Kálló Róbert kutatása nyomán Legyél büszke magyarságodra, ne hagyj el hazát, hitet, testvért! Őrizd a nyelved tisztaságát,
add tovább gyermekeidnek és másoknak nemzeted kultúráját! Maradj Magyar Mindenáron!
vitéz Bornemissza György


Szöveg: Csanády György
Keletkezési hely:1901. Szeged
Zene: Mihalik Kálmán


Szerkesztői Vélemény:
Tisztelt olvasók! Magyar Történelmi Családok!
Olyan sok szép cikk, tanulmány, kutatási eredmény elismerően adja hírül a magyar nép nyelvezetének szépségét. Szinte majdnem minden számunkban van szó a csodálatos nyelvezetünkről, mely egyedülálló a világon. Viszont nagyon sérti a fülemet egyes tv csatornák betelefonálós műsoraikban a betelefonáló beszédstílusa, főleg akkor amikor a miniszterelnök úr, ill a kormány tagjai kerülnek szóba. Szegény műsorvezetők próbálnak intelligensebb hangnemre figyelmeztetni, de az öngerjesztés következtében egyesek megfeledkezve magukról Gyurcsány Ferenc Magyarország miniszterelnökét „ mocsoknak, rablónak, rabló bandának, stb.” jelzővel illetik, vagy helyettesítik be, nem kevésbé a kormány tagjait is. Szeretném felhívni az igen tisztelt olvasótábor figyelmét a szép magyar beszéd használatára függetlenül attól hogy mit gondolunk Adjuk meg a tiszteletet akkor is ha teljes negatív jelzővel tudnánk illetni a politikai elit tagjait. Bár az „öszödi” beszéd után a nép tanulhatott a „kurva ország” és egyebek hallatán, de hát kell nekünk ezzel azonosulni? Nem!
Most már mindenki látja hogy, hogy állunk, hova jutottunk. Tessék majd változtatni 2010-ben. Egyébként meg a „Viktor” megszólítás sem etikus!
A csaló, rabló, tolvaj, szélhámos, betörő, meg nem „ Úriember” ha nem bűnöző!
Beszéljünk szépen, mert szép nyelv a magyar. Egyébként mindig az a szólás jut eszembe!

Hogy mondod szépen azt hogy”szar a fűben”? hát így hogy „ széklet a pázsiton”. SzO


Élő adás 18.00-20.00 h


Mariann de Pluer   
A  MAYÁK  TITOKZATOS VILÁGA EGY  KUTATÓ SZEMÉVEL   
   Könyvek, tudományos cikkek sorai jelentek meg e titokzatos népről már igen régen, de valójában egyik sem tudott igazi képet adni ezen ősi műveltségű emberekről. Sok mese, monda járja a világot, mely igen messze áll attól a valóságtól, mely felülmúlja ezeket a hiedelmeket!
    Hihetetlennek tűnne, ha azt mondanánk, hogy pontos számításaikkal meg tudták adni előre a földrengések időpontjait, a Nap és Holdfogyatkozások idejét, melyet ma még a legtanultabb tudós sem tud előre meghatározni!
    Csillagászati tudománya, számtani ismerete, sőt az akkori időben elképzelhetetlen csillagrendszeri űrtana emelte ki a más amerikai, indián, piramisépítő népek közül a maya tudósokat.
    Minden bizonnyal állíthatjuk, hogy ez a nép rendelkezett a legmagasabb szintű tudománnyal ezen a területen és még ma is elcsodálkozunk nemcsak az újabb, mindennapos  ismereteik felfedezésén, hanem alapul is vesszük ezeket további kutatásainknál.
    Ha az amerikai indián népek eredetét  és faját keressük akkor először mindig azokhoz a csontvázleletekhez kell fordulnunk, melyek a mai őshonos népek előtti időből  valók. Kétméteres magasságú, színes, vörös bőrű népek voltak és semmiféle faji összefüggésben nem álltak az Ázsiából idevándorló indiánokhoz és ki kell emelnünk, hogy a maya területeken sohasem élt ősi, gyűjtögetésből élő kezdetleges faj. Semmiféle ilyen régészeti leleteket nem találtak eddig.
    Ennek az ősi, ott élő népnek egy megmaradt része a Magellán féle földkörüli utazásnál még megtalálható volt a Tűzföldön, melyről írásos emlékeink is vannak. Ennek a fajnak egy része minden bizonnyal beolvadt a későbbi ázsiai bevándorlókba és egy újabb keveredést adott ki magából.
    A maya Biblia, a POPUL VUH ékes szavú leírása után bátran mondhatjuk, hogy a maya nép keletről vándorolt erre a földrészre. Legendái megegyeznek a ránk maradt babiloni legendákkal, zigguráttal,  mely nem lehetett más mint egy hatalmas piramis, Tiamat isteni személlyel, az itteni csillagászati tudománnyal, a nulla számjegy használattal, a kettős naptárral melyek összefoglalták az ősi HOLD és NAP tisztelettel kapcsolatos időmértéket. A holdnaptár tudós  használóit Babilonban húszas számolóknak nevezték és nem voltak mások, mint a KÁLDEUSI papok. Ott készítették el először az úgynevezett csillag (horoszkópos) naptárt is, amit még a mai napig is használnak a mayaföldön és ezt nevezik maya naptárnak.
    A nyelvészeti vizsgálatnál nagy segítségünkre sietett a mexikói Eulália Guzman  embertan tudós,  aki az 50-es években meg tudta állapítani azt, hogy nyelvüknek az alapja egy ősi kínai nyelv egy változata, melyet mi tovább kutattunk számjegyei segítségével; ez megadott egy indiai eredetű NAGA nyelvet és igen érdekesen a NAGA-MAYA nyelvet utoljára Babilonban használták és ez nem más mint maga az itteni mayák nyelve.
    Ez az  ősi beszédmód, a NAGA-MAYA nyelv két különböző nyelv összetételéből  született meg, ahol a MAYA  rész titkos tudománynak, a mágiának a megnevezése, mely  egy ősi papi rendjük  neve után maradt fenn.  Ez a nyelv két különböző műveltséget és annak a nagyságát emeli fel a régi időkből és forrasztja egyé. Megismerteti  velünk a HOLD istennő kezdetleges tudományú népét és azoknak a még egy szótagos NAGA nyelvét ---  valamint a későbbi naptiszteletet tanítóknak a saját különleges MAYA--MAGI beszédmódját. Pontosan a Maya nyelvi rész lesz az, mely megegyezik a mi MAGYAR nyelvünk szavaival. Már ezzel a ténnyel bebizonyítható lenne az, hogy magyar nyelvünk és népünk gyökere nem tartozott sohasem ezekhez az őshonos népekhez, hiszen nem a NAGA beszédmód lesz azonos.
    A Naga Maya nyelvnek a felismerése igen fontos adat lesz nemcsak a Maya népnél, hanem a mi saját népünknél is, hiszen  a MAYA és a MAGI SZÓNAK EGY ÉS UGYANAZON jelentése, ez a szó adja meg  népünk nevét is!
    MAGI-ÁR megnevezés és a maya MAHI-ÁR szó ismét megegyezik a mi NAP szavunkkal és jól tudjuk, hogy őseink a nagy naptiszteleti népek csoportjába tartoztak és ma büszkén be is tudjuk bizonyítani, hogy őseink e műveltségnek a tanító papjai is voltak.
    Ezt a mayák által használt nyelvet, a Naga-Maya nyelvet, vagy ennek egy, avagy több tájszólását megint csak igen jól ismerték Babilóniában, igen közel az mai Észak-Iráni területekhez. Azon részekhez, melyek felett MAGIÁR papjaink uralkodtak a nagy Asszír Birodalmon belül, de mindannak ellenére, hogy sokáig nem igen ismeri  el a nagy Asszír történelem a mayai rendek tevékenységét, akik ott éltek a Magyar papok mellett és csak akkor kapjuk meg a megnevezésüket amikor a perzsa hódìtók elől  a magiár papoknak menekülniük kellett azon az időben, amikor az Asszir Birodalom már két fővárossal rendelkezett és az egyik éppen ÉKBATANA lett, azaz az ÉKES PAPOK  nevét kapta meg a Maya--MAGYAR nyelv által. ÉK—ABA--TAN(ékes- apa-- tana ) és ennek a férfiuramat jelentő  névnek a változta lesz ÉKBALAM a mexicói Mayaföldön ahol a balam szó papot jelent a naga-maya nyelven.
Balam Lama. Ezt a nevet azzal tudjuk megmagyarázni, hogy a Naga Maya nyelv a mai napig is megőrizte az ősi Magyar nyelvnek azon szavait, melyek éppen a NAP-TISZTELETTEL vagy a NAPHITTEL függenek össze. Más szavakkal kifejezve ez az őshonos MAYA Papi rend is az árja Magyar papoktól vette át a tudományát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy pontosan ezek a papok kerülhettek át az amerikai földrészekre, de biztosak lehetünk abban, hogy ott is egy ősi, még árja papirend ottlétéről lenne szó,  akik az ottani naga féle népeket tanították ki és lettek uralkodói. Mint egy harmadik lehetőség felbukkan a Krisna féle kettős műveltségű népek átvándorlása, azon népeké, akik már átvették a naptiszteletet, ismét az árja papi tanítóktól és ebbe az időkeretbe pontosan beleférne a 3000 éves  indián népek műveltségének  az ideje, a magiar féle papok tanításának a szakaszába.
    Ez megint igen fontos a mai magyarságunknak, mivel népünk az utolsó fájdalmas és harcos kétezeréves múltjában csak a  félhomályos őstudatában tudta megtartani a ősi tudományos ismereteiket, míg a maya féle papok a piramisok  köveibe vésve adták tovább a jövendőnek! Így kaphatjuk vissza most az elveszett tudományunkat, hitünket és maguk a mayák így segítették az ősi tanítóik utódjait, a MAGYAROKAT AZ UJRAÉBREDÉSHEZ !
    Mindezek után természetesen el kell fogadnunk, hogy nyelvünk, a magyar nyelv  nem tartozik egy nyelvcsoportba sem! Magyar nyelvünk egy igen ősi, legalább 13000 éves közös papi nyelv maradványa  és ezzel tanítottak a papok a világ minden részén.  A tanítások révén maga után hagyta  nyelvi hagyatékát a nevek által, ugyanúgy mint a naphitű papi, magyar szavaikat más nyelvekben is.
    Ez nemcsak a Maya Nép egyik nagy titka, hanem a magyarságé is. Nem tartozik nyelvünk egy nyelvcsoportba sem, de könnyen megtaláljuk az eredetét az ősi HYBERBOREÁBAN. Ott jelenik meg először mint elfogadott nyelv a Naptisztelet megjelenésével. Innen indul el Eurázsia minden holdtisztelő, őshonos népéhez, e népek meghódítására!
    Így leszünk szumerok, etruszkok,  hunok, ugurok, mongolok és türkök  sok kutató szemében, pedig igazából csak magyarok vagyunk fajilag mindannak ellenére, hogy magyar törzsek tanították a szumerokat, de azok csak szumerok maradtak, ugyanúgy mint a sémi (amely kifejezés nem a mai értelemben értendő) etruszkok, avagy az ázsiai hunok, ugorok, vagy éppen mongolok!
    A honfoglaló ősi magyarokhoz szegődött többféle ázsiai népcsoportok tanítói  is a MÉD törzsekből kiváló Magiár eredetű papok voltak és ezért sorolják sokszor népünket ezekhez a fajokhoz, pedig a mag, a gyökér nem tartozott ezekhez a fajokhoz!
    Tudunk a hunokról, a török eredetű hunokról, a tíztörzsű ugorokról ahol a magyarság a tanító törzs, éppen az ötödik törzs szerepét töltötte be, mely mindig egy papi rendnek a jelképes száma volt világszerte.
    Közép Amerika neve hivatalosan Mesoamerika és ez a terület volt a Mayák ismert birodalma, világa. Sokan a maya műveltségben egy önmagában kifejlődő műveltséget lát, mely valójában nem így van.  Az utóbbi időkben a korszerű régészet világosan ki tudta mutatni, hogy a mayai, a zapotekai  és teotihaukani műveltség az OLMEK műveltség magjából fejlődik tovább Amerikában, abból a műveltségből, melyet ma a legősibbnek fogadnak el Mexicoban, melyet ma a Mayaföldtől északabbra fekvő Venta féle műveltségnek nevezünk. Őket hívjuk « ELŐ MAYÁK »--nak.
    OLMEK -MAK- MAGI- ÁR ! Tehát már ennél az ősi műveltségnél feltehető lenne megint egy magiár féle papi rend és nemcsak a neve után, hanem a tudása által is.
    Híresek a  kőből kifaragott hatalmas olmék fejeik által,  melyet maguk után hagytak, melyek ma is láthatók --ezek az u.n.  « BABY ARCOK »- melyek kitűnően bemutatják e műveltség már sötétbőrű őshonos népének a faját, de mi  már megtaláltuk ennél a népnél a « fehérbőrű » papi rendnek az emlékeit is.
    Az Olmék műveltség, tehát egy vulkanikus és kemény kövekből készített kőfaragásos szobrok műveltsége volt és az emberi és állati szobrok mellett már vannak  vallásos díszítőelemei  is. Az oltárkövei nagyon hasonlók az általunk ismert katolikus templomok oltáraihoz, melyek faragott díszítő elemei egy igazi nagy művészetet mutatnak be.
    Igen, az OLMEK műveltség már egy őshonos népnek a műveltsége volt, tehát egy átvett, megtanult kettős, hold és nap műveltség lett, amit ettől az  ősi papi rendtől vett már át, melyhez magyar őseink is tartoztak.
    És mivel bizonyíthatjuk be ezt? A fennmaradt fehér emberfejeket ábrázoló szobrokkal, melyek már pontosan azon helyeken találhatók meg a Yucatáni mayaföldön ahol kiformálódott a későbbi maya műveltség az olmék műveltségből! Mint pld. Kabah-ban. Az itt megtalálható álarcok használata fejezi ki ennek a hitrendszernek az alakulási idejét. A mayáknál eddig beszélhetünk három féle PAPI fajról. Az első az Álarcos, nem mayafajú uralmi rendről ad vallomást melynél az Álarc eltakarja  a szemeket ugyan, de a fejformája és a testalkata és főleg a bajusz jelenléte egy fehér fajra utal. A második szobor is egy fehér emberű papi rendről beszél, egy simaarcú, szakáll és bajusz nélküli és végül a ma is jól ismert maya különleges arcformájú  papjairól. Ugyanígy megtalálható már a későbbi időkben a fehér papot képviselő CHAK MOL szobor is több helyen, mely mindig a emberi élőszívet áldozó papokat ábrázolta, akiknek  CHAK MOL volt a beceneve, és sajnos az igazi nevük nem maradt az utókorra. A régebbi kutatások arra mutatnak, hogy ez CHAK MOL  a Kr.u.-i  925 évek után került a maya műveltségbe a TOLTÉK hódítók által. 
    Chak volt a maya esőisten neve és az áldozatokat neki ajánlották fel, hiszen eső nélkül nem lehetett aratni és nem lehetett elegendő élelme a népnek.
    Az indián műveltség 3000 évet élt csupán, mint műveltség! A Kr.e. 1500-tól a spanyol hódításig, azaz a  Kr.u.-i  1500-as évekig.
    A maya naptár eredete az indiai, ázsiai kettős időszámítással rendelkezik, azaz magába foglalja a hold-alapú időszámítást és egy 365 napjárási évet. A holdnapos szám

Győző 2008.11.18. 10:02:16


    A maya naptár eredete az indiai, ázsiai kettős időszámítással rendelkezik, azaz magába foglalja a hold-alapú időszámítást és egy 365 napjárási évet. A holdnapos számítást igen jól ismerjük a babilóniai műveltségből, mint a húszas számolást, amit a mayák tzolkin-nak neveztek. 13 x 20 napos hónap adta ki a 260 napos hold-évet.
    HAAB volt a 365 napos időmértékük neve, melyet 18 hónapra osztottak fel, azaz 18 x 20 napos hónapra, melyhez hozzáadták még az  5 elveszett napot és ezeket az év végi ünneplésre használták fel. Ezen kívül a mayák ismerték és használták a 18 hónapos állatövi naptárt is, melyet szintén jól ismerünk a KALDEUSI papok által és megint csak Babilóniában.
    Írása egy igen magas szintű képírás még, melynek a betűjegyeit ma már megfejtették ugyan, de magát az olvasását nem, mert egy szövegnek elképzelhetően sok olvasása volt lehetséges és így egy írásmű több szöveget adhatott ki magából. Itt is újból találkozhatunk a magyar nyelv egyenes és fordított olvasásával, avagy a rovásírás sorainak időnkénti felcserélésével. Pld. Az első sor balról jobbra, majd a következő 5 sor jobbról balra való olvasása.
    Szokásaik sokszor megegyeznek a magyarsághoz kapcsolódó törökféle hunoknak a szokásaival: a újszülötteknek tábla közé szorított fejeivel, hogy az agyban lévő mirigyeket serkentse és ezzel egy későbbi, jobb agy-működést segítsen elő. Az orrsövénynek az összetörésével kapták meg a maya papok azt a bizonyos külsőt, mely annyira jellegzetes lesz rájuk, hiszen az összes kódexeikben így festették le őket. Az emberi szépségnek a fogalma igen messze esett a görög műveltségből reánk maradt  emberi tökéletességtől. Ennek az egyik alakját a szemtengely elfordításából kapták meg úgy, hogy a kisgyermek orrához kisebb tárgyakat helyeztek el, lógattak le, és ezáltal lett a nézésük ferde.
    Sok olyan csontvázleletet találtak, melynél látható volt a fogak lereszelése  jade-köves képes melléklettel.
    A mayák vallásos életét nézve igen sok közös vonást találunk meg a később megjelenő katolikus hittel, szertartásokkal. Keresztelő-féleség, áldozás megtalálható volt a mindennapos életükben. A névadás és a foglalkozás kiválasztása mindig a születésnapi évszámtól függött, tehát a csillagjárás használata különlegesen  fontos volt a számukra. Ez volt az életük vezetőereje ugyanúgy, mint Babilóniában, és ez is minden bizonnyal egy Krisna féle közös hold és naptisztelet kiegyezéséről beszél, melynek a gyökerei Észak-Indiába nyúlnak vissza! De nem így a magyarjainkhoz csatlakozó hunok eredete, hiszen ma tudjuk, hogy a nyelvünk nem egyezett meg a naga féle egy szótagos nyelvvel, hanem az alapnyelve egy törökféle nyelv volt, melyhez átvette papjaitól az általunk igen jól ismert szent tanító magyar beszédmódját. A közös nyelv tehát nem a faji alapú  beszédmód volt, hanem a közös magyar nyelvű papok által tanított nyelvrész lett.
    A maya nyelvben a HUN szó elsőt jelent a kinai-naga szójárás után. Így nevezték magukat azok az ősi őshonos népek, melyek holdhitűek voltak még. Biztos, hogy innen ered az ősi magyar HUD szavunk is mely éppen holdat jelentett -- a-avagy nem lehetett volna véletlen az, hogy ez fordítva lenne igaz -- a magyar tanító nyelv után lettek volna HUD-ok, azaz  HUN-ok, mivel ezek az utóbbi  népek nem tudták kiejteni a kemény mássalhangzókat! Így legalábbis magyarázható lenne a különböző alapnyelvekben található egy-egy közös szó, és ez egyben a judaiaknak is megadná hovatartozásukat a holdtiszteletükkel kapcsolatban. Azt hiszem hogy nem igen járnak messze az igazságtól, mivel maguk ezek HUD-HUN népek lettek azok, akiket tanított, átformált a magyarféle papi rend.
    Ez az a közösség, mely egybeforrasztja a világ sok részén élő, sok különböző fajú népeket, akiket sok kutató, mint rokon népeket tüntet fel a mai napig is, és ami igen messze áll a valóságtól.
    Nem győzőm elégszer hangoztatni, hogy nem vagyunk még finnek, egyiptomiak vagy éppen kussiták sem, sem fajilag, sem nyelvileg. Magyarok vagyunk, az a tudós nép, mely sok-sok ezer éven át tanított hitet, nyelvet és műveltséget, sőt sok különböző nép, vallás és beszédmód kialakulását segítette elő minden 2160 év után.
    Ők formálták át az egyszerű, kezdetleges, ősi népeket!
    Ez az ősi Papi rend  tudományuk átadásával lett e népeknek az Ura, betöltve minden vezető szerepet! Ők lettek az államfők, katonai vezérek, tanítók és papok. És így kapták meg az AR napjelentésű szó után az UR nevüket a holdtiszteletet elismerő U betűvel a hold neve után.
    U-luna, hud, hiú szavak után a nőnemet képviselő a nő-jellegű HOLD műveltség jelképe volt. Velük születtek meg az első istennők abban a békés, háború nélküli időszakban, melyet a Nagy Történelem a Boldog Időknek ismer el!
    Ők voltak az igazi ÁRJÁK, az az Ár-ja nép, ahol ez a név az AR szó után született meg, mely Napot  jelentett, és a HA hovatartozást fejezett ki, azaz NAPHOZ lenne ennek a szónak a jelentése, melyet sajnos nem olyan régen az emberek tudatlansága  teljes mértékben átalakított, és sokáig igen félve mertük kiejteni ezt a szót.
    A Tudományt tanítók csodálatos szerepét veszítette el a népünk 2000 évvel ezelőtt, és most jött el az ideje, hogy  felébredjen mély álmából ez az ősi mesternép, és tanítsa a régi, való tudományát, és vezesse a világot tovább egy új, szebblétű műveltségbe!
    Ezen közös eredetű papok képzettsége, számtan tudománya vitte el a népeket a Nagy Csillagtudomány (Asztronómia) megismeréséhez. Minden piramis központban még a mai napig fennáll legalább egy  asztronómiai megfigyelő, persze minden korszerű csillagvizsgáló szerkezetek nélkül, hiszen ezt a műszaki eljárást (technikát) nem ismerték. Szerszámuk csak a számolási tehetségük és a fa kérgéből készített papiruszok voltak.
    Ezen tudományos fegyverekkel kapták meg azt a hatalmas ismeretet, melyet még ma sem fedeztek fel a jelenkor tudósai.
    Tudták, hogy a mindenséget mozgató erőnek egy vonzerejű, villamos erőnek kell lenni, hiszen a föld körül mozog a hold és a mi égitestünket a nap ereje mozgatja  körpályáján -- és így a napunknak is forognia kell valami körül, egy hatalmas erő körül, melynek szintén egy villamos-delejes kölcsönhatású (elektromágneses) erőnek kell lennie!    
 
    Ezen tejútrendszer (galaxis) középén lévő erőnek a mayák a HUNAPKU nevet adták.   
 
    HUN--Első    
 
    NAP---NAP    
 
    KU----ISTEN avagy ennek jelképe, a földi PIRAMIS.  
    Tudták, hogy ez az a hatalmas erő, mely valóságban megadja  a földünknek és minden lényének az élethez való lehetőségét, és ez az, ami az erejével tudja szabályozni az életünket, és ezért adták meg a Főisten szerepét ennek az erőnek (energiának).
    Felismerték, hogy bennünk, emberekben, sőt minden földi lényben, és még az élettelennek vélt  dolgokban is kell lenni ennek az erőnek egy bizonyos kicsiny része. Az emberekben ez az erő más EGYETEMES erővel keveredve adja a lelkünket, mely valójában háromféle égi erőből áll össze. Ezek az erők teszik alkotóvá az embert, és minél több ilyen erő van a testében, annál jobban lesz tehetséges és jobb ember!
    Itt kapcsolódik össze a test a lélekkel, a hittel és a vallással, és ez  a jelenlegi anyagi műveltségünk nagy embereinek a hatalmas kérdése és keresése, amit a mayák már több ezer évvel ezelőtt jól ismertek. Ők már bezárták azt a nagy kört, melyben egy pontra jut a tudomány a hittel!
    Ezt a tudományt ma a mayák által ismerjük, ők hagyták maguk után, de minden ősi papi rend tanította és titkának tartotta, hiszen egy közös eredetű tudománnyal rendelkeztek, sőt a magiár árja papok adták tovább a későbbi időkben ezt a beavatottságot az újonnan  kialakult már őshonos papoknak.
    Ez a titkos TUDOMÁNY volt az, mely végigjárta a kerek földet és adta meg az anyagi műveltségek (civilizációk) alapjait az ősi népeknél. Ők alakították ki a különböző életformákat, és természetesen nem adhatták meg a magyarázatot az egyszerű, tudatlan népeknek, hanem jelképekbe burkolva, mint  varázslatot mutatták be, avagy egyszerűen hittételekbe szorították ismereteiket.
    Ezért nem szabad sohasem egy tudományos eredet kutatásánál figyelmen kívül hagyni a nép tudományát, nyelvét és hitét! Ez a három dolog mindig egybefügg és elválaszthatatlan egymástól.
    A tudást a nyelv tükrözi legjobban és a papok által megismertetett tudás alakítja ki magából a világmindenségről alkotott közös elképzelést, mely vallássá, hitté alakul át idővel. Ez adja meg minden népnek a múltját, ez által fejlődik tovább egy jelenné, és e két időszak ismerete fog egy jövőt kialakítani, egy újabb műveltséget!
    A Maya műveltségben a legfontosabb szerepet a Naprendszerünk körpályájának az időmértéke adja és ezt  nevezhetnénk úgy is mint a maya magiár papi rendek csillagrendszerrel és mindenséggel kapcsolatos (Galaktikai Kozmikus) ismeretét.
    A mayák ezt a  körpályát kialakító erőt már időre tudták átszámítani.    
 
    Einstein beszélt először erről a számítási módszerről nem is olyan régen----és a mayák ezzel a mennyiségi számolással kapták meg a 25920 évet. Így ez az időegység beszél arról, hogy a Naprendszerünk 25920 év alatt teszi meg a hatalmas Hunapku  vonzereje körüli teljes útját.
    Ezt az időt 5 részre osztották fel, és egy 5-öd részének az ideje határozott meg a tudományukban egy anyagi műveltséget, melynek az ősi papok újból a Nap nevét adták meg; a jelen pillanatban NAPRENDSZERÜNK az 5. Napban van, tehát az utolsó szakaszának a végéhez ért és 2012. december 22.-én éjjel 12 órakor lép át Naprendszerünk egy újabb szakaszába. Útja, körpályája nem kerek, kör alakú, hanem tojásdad és így nem egyformán éri el hosszú útján Naprendszerünket a Hunapku ereje.
    Azt az időszakot, amikor ez az erő bőséges, akkor, amikor közelebb állunk ehhez az villamos-delejes (elektromágneses) erőközponthoz-- a mayák Kozmikus Nappalnak nevezték, és az út második felét, ahol ez az erő egyre kevesebb hatással van a naprendszerünkre, Kozmikus Éjjelnek hívták. Mint látjuk, jelen pillanatban nem sok ilyen éltető erő ér el minket, melynek a következményét mindannyian érezzük valamilyen kedvezőtlen (negatív) formában. Ezt a 25920 évet a mai csillagászok 25625 évre teszik, mivel ezt a számot adja ki hibásan 5x 5125 év.
    Ennek az oka az, hogy nem az körpálya közepén helyezkedik el ez az erő, és így nem lesz minden szakasz  időmértéke egyforma.
    Ha a 25920 évet 12 részre osztjuk fel, akkor megkapjuk a mindenséggel kapcsolatos (kozmikus) hónapokat 2160 évvel, mely kiadja a 2160 éves szakaszokat. Ezek a szakaszok, a mindenséggel kapcsolatos (kozmikus) hónapok határozzák meg az emberiség fejlődési idejét. Minden ilyen szakasz után megváltozik a földön élő emberek tudománya, nyelve és hite, de mindig az előző szakaszból fejlődik tovább!
    Ezek a világegyetemmel kapcsolatos (kozmikus) hónapok az égboltunk csillagzatának az állása, a csillagképek után kapják nevüket és ezeket a neveket már jól ismerjük a földi csillagnaptár (horoszkóp) után.
    Ez megint csak igen ismeretes volt Babilóniában, a KALDEUSI papok által---tehát a kaldeusi papok ismerete is megint csak egybetartozik a mi papi rendünk tudásával, és őket ismerjük úgy mint a csillagászat tudósainak az őseit. Tudjuk róluk, hogy a papi rendeknek íródeákjai voltak, az írás és számolás tanítói.
    A tanulmányaim során sohasem foglalkoztam a Magyarországon igen közismerté vált ARVISURÁVAL, DE MINT ÉRDEKESSÉGET MEG KELL említeni, hogy a Kaldeusi papok az ősi időben még KUKULKAN neve alatt szerepelnek, annak a KUKULKÁNNAK, aki a mayák tanítója volt, annak a KUKULKÁNNAK akit még a keltáknál is megtalálunk.  A legendáikban mint az első NAPKIRÁLYT említik, kinek a felesége éppen Med volt és ezt a feleséget el kell fogadnunk mint egy női papi rendet és a médeknek pedig az ötödik törzse a még női uralmú MAGIÁR papi rend volt.
    A férfiuralmat képviselő papi rend tehát a Kukul kán féle tudományt hirdető Kaldeusok voltak és ezek a csillagok járását, a Világegyetem (Kozmosz) titkait ismerő tudósok, a különböző szakaszok meghatározói -- mely annyira jellemző lesz a mayák világában -- és ezek földi tükörképeinek megalakítói lettek.  
    Az Arvisura regevilága mint a nagyszellemek rovódeákjának nevezi a KUKULKAN - Kaldeusokat akik Manitu Nagyszellem tanácsára Ataiszban meghonosították a égiek tudását és bölcsességét!
    Az ARVISURA is beszél a Naprendszerünk körpályájának az idejéről, 25900 évről és nem számolja hozzá azt a NEM IDŐT- melyet a mayák éppen a Vénusz, a magyar TÜNDÉR SZÉP ILONA körpályájával kaptak meg! Az Arvisura állításának másik eltérése az, hogy 25900 év alatt a föld tengelye egy egész körben elfordul, a mayák szerint csak 90 fokban.
    A magyar és káldeus rendek tudományát igen jól felismerhetjük történelmi helyekből, időkből és népektől, a világnak sok-sok egymástól elszakadt területein és ahol ugyanazon papi rendről, egy és ugyanazon Titkos Tudományról adnak hírt.
    A Szavak Titka című könyvemben megjelöltem a MAGIÁR papi rend egy útját csupán a szavak származása, elemzése után és nem is olyan régen kinyitottam a számítógépen egy TAMANA oldalt és megtaláltam az ősi világ különböző magyar nevet használó térképeit. Nem véletlenül  az Irán északi részét kimutató adat ragadta meg a figyelmemet, hiszen innen indult el a magyarságunknak azon kicsiny része, mely végül is  ázsiai népekkel együtt megalakította a MAGYAR NÉPÜNK törzsszövetségét. És az sem lehetett véletlenek játéka, hogy itt volt megtalálható a legtöbb ősi magyar szavunk.
    Innen  indult el a magyarságunknak azon kicsiny része, egyesülve a babilóniai KALDEUSI papokkal  a perzsa hódítási háborúk miatt, a vérengző papi üldözések után. Nem véletlenül együtt, nem ismeretlenül, hiszen már HYBERBOREÁBAN a mondák mint férjet és feleséget tüntették fel és egyesülve alkották meg az 500 éves Van-tői birodalmukat.
    A számítógépemen volt a magyarféle papi rendeknek más helyű térképe is, mint pld az Indiai és Tibeti névemlékek leírása. Ezt a területet figyelembe nem venni szinte lehetetlen, hiszen itt születik meg először az a kettős műveltség, mely magába veszi az ősi őshonos népek HOLD műveltségét a már fejlettebb NAP MŰVELTSÉGBE a Madura hegység lábánál a nagy, FEHÉR KRIZSNA naptisztelő hódító vezetése által és természetesen  megint az árja hyberboreuszi papok tanításával. Azoknak a papoknak a tanításával, ahová a magyar népünk papjai is tartoztak. Az sem véletlen hogy a mai katolikus valláshoz hasonló sok vonást találunk KRIZSNA MONDÁJÁBAN és ezzel lesz egy a világ vallási öröksége árja tanokkal, a szentháromsággal, 2000 évvel a katolikus vallás megszületése előtt. Innen indul el a NAPTISZTELET első győztes Napura, aki megadja az ISTENNEK  AZT A SZEMELYISÉGET MELYET A MAI NAPIG ISMERÜNK! A  Jóságának, a Szeretetének az Igaz szavát az Igét! A KRIZSNA feláldozását, győzelmét és az örökké valósulását fogja hirdetni az innen kiinduló tudomány. Itt születik meg a katolikus vallás alapja.
    Az ősi Kanári szigeti műveltségben is megjelennek őseink ismeretei a tanításuk által, ott ahol a nap neve Mogaran volt és a férfiuralmú rendjük neve FAJKAN lett. Ott találtam meg először a magyar TEMES szót is. Csak ott ismerték a hunféle 'szem' elemeket, melyet a mi hunrészű népeink használtak különböző hímzési és díszítési elemként.
    A női papi rendjük neve ARMIGUADA volt és ennek a neve az ARAMI Guada lenne később megint más helyen és más időben. A ra SZÓ MÁR A KETTŐS MŰVELTSÉGBŐL és az ARAMI nyelvről beszél, de mivel a magyar szavainkat fordítva is lehet olvasni IMA ARA azaz kettős ima.
    Innen maradt fenn a magyar ARA megnevezés is, mely már két embert, egy párt jelöl meg.
    Az etruszkok magyarságának a kérdése is tisztázódni fog lassan, mindannak ellenére, hogy a nyelvükben, írásmódjukban, szokásaikban mint a magyarság rokonait tüntetik fel! - de nem lehet azon egyszerű oknál fogva mivel e nép a szemita népek csoportjába tartozott bizonyos  kutatások szerint és megint csak a papi rend tanításával lehet szóba hozni, mint pld. a sumeri Madaföldön is ahol szintén tanította a szemita népeket a magiár papi rendünk SZEMERE törzse (lásd a drága Tomory Zsuzsa  kutatásait). Lehetséges, hogy ebből a névből ered a szemitizmus szó, mely a mai napig is sok nyelv által ismert az egész világon!
Igen, papjaink még más vallás, nyelv és műveltség kialakításában is részt vettek és nemcsak Sumériában, hanem a Nagy Asszíria területén is annak a másfajta szemita nép tudományának és nyelvének kialakulásában, akik a mai napig is megtartották az arámi nyelv egyik változatát, melyet ma SIRIÁK nyelvnek nevezünk. A mohamedán vallás nevének a jelentése is lefordítható könnyen a maya-magiár nyelv segítségével! MOJEN---GYERMEK, MÉD női papi rend, DÁN férfiuralmú papi rend---az az  két papi rendnek gyermekei lettek.
    Egy anyagi műveltség időmértéke  5125- év, melyet a mayák 5184 évként hagytak ránk!  Ismerjük a jelenlegi műveltségünk történelmét, tanultuk az iskolákban, de nem jól. Sajnos nem hűen! Az írásokban, könyvekben, kódexekben fennmaradt betűvetések nem adták ki az igazat, hiszen mindig egy háborúskodás után születtek meg ezek a papírra vetett sorok és a történelmet mindig a győztes fél írja meg! A vesztesek a múlt árnyékába kerülnek és az elveszett nagysága, tudása új és hamis név alatt marad fenn.
    Ez történt a 13000 évvel ezelőtt megjelent ősi papi renddel is mely a világ minden táját felkeresve adta meg a tudományokat, nyelveket és hiteket  a világegyetemi (kozmikus) ismeretei alapján, de a mayák ezt a Titkos Tudományt olyan kemény kövekbe vésték a jelképes írással, melyet egy győztes ellenség sem tudott kitörölni a mai napig sem.  
A MAYÁK 7 TITKOS JÓSLATA   
    Azt hiszem, hogy mindannyian olvastuk a Biblia ÚJSZÖVETSÉGI oldalain lévő jövő leírását, ismerjük Nostradamus jövendölését, igen ismertek katolikus világunkban a Szűzanyánk kinyilatkoztatásai is de sajnos kevesen ismerik a maya papok által a kövekbe vésett  jóslatokat. Mindegyik egy és ugyanazon mondanivalót tartalmazza, egy korszak végét, mely csak a maya műveltségben maradt fenn ősi, hiteles alakjában a Csillagrendszeri (Galaktikai) Ismeretek által. Elvesztek a babilóniai kaldeusok ismeretének az adatai, elvesztek a perzsa hódító háború miatt, de ezzel forr újra egyé a két papi rend, így lesz újból a monda szerinti férj és feleség és együtt építik fel sok évszázad után azt a piciny országot, melyet ma Magyarországnak nevezünk és minden bizonnyal a vérünkben csörgedezik e két papi rend vére és a mi elfelejtett öntudatunkban él továbbra is a tudományuknak minden apróbb ismerete!
    Az első maya jóslat első sorai nekünk magyaroknak is szólnak, mivel itt adja ki az utasítást arra, hogy újra vissza kell állítani a már elveszett tudós Papi rendeket és ez által ránk is vár a Kaldeusi és Maghiár rendek újbóli megszervezése, felállítása!  Hatalmas feladat kevés idővel!
    Nem csevegni, nem félni kell a jövőtől, hanem felébreszteni a tudatalatti ismereteinket, és formálni az igaz, NEM HAMIS papokat. Nem, nem vallást kell megváltoztatni a jelen pillanatban, hanem azt a  vallási tudományt felépíteni és tanítani mely ezelőtt még 2000 évvel jelen volt a népeknél, hiszen maga Jézus is ezt tanította!
    Elménkben kell felépíteni ezen utolsó anyagi műveltségünk (civilizációnk) világegyetemes (KOZMIKUS) PIRAMISÁT  minden jelképével, magyarázatával és ismertetni a nagyvilággal!
    Az eddigi  ismeretek alapján tudjuk, hogy a maya Naptár 2012, december 22.-ére jelzi az utolsó korszaka végét! Ez magában nem jelent semmit, hiszen korszakokról van szó és ahogy egy korszak befejeződik, úgy születik meg egy újabb; de a 2012-es korszakváltozás különbözik a többitől, mivel  ekkor fog befejeződni egy Nagy Év is 25920 évvel. Nem lesz vége a Világnak sem az évek számításának mivel újra kezdődik el egy NAGY ÉV  egy új 5125 éves korszakkal, azaz a mayák pontos számolása után 5184 évvel! Nem lesz vége a földi életnek!
    A mai kutatók az 5125 évet egy maya piramison,  Palenquen talált évszám átszámításával kapták meg, ahol az évszám az Kr.e 3113 (hozzáadva 2012) évet jelöli meg; ezt kell elfogadnunk mint az  utolsó anyagi műveltség (civilizáció) idejét, de a  különböző műveltségeknek különböző ideje volt a valóságban attól függően, hogy milyen erővel hatott rájuk a HUNAPKU ereje.
    A mayák egyetemes nyelve a számtan volt és e nyelvhez szerencsére nincs szükségünk tolmácsra. Ennek köszönthető, hogy ma viszonylag igen könnyen érthetők a ránk hagyott magyarázataik, ismertetéseik. Ma a papjait már nem találhatjuk meg, hiszen a szó legszorosabb értelmében eltűntek a  Kr.u. 830-as években, de szent írásaikat a piramisok köveibe vésve láthatjuk. Gyönyörködhetünk a kódexeikben, a csodálatos rajzos írásaikban és minden soruk megértése után meg kell állunk és gondolkoznunk  kell azon, hogy mennyire értelmes és okszerű gondolkodású emberek voltak.  Ismerték a mennyiségi (kvantikus) számolási módszert és csakis ezzel tudták megadni a korszakokat, hiszen korszakokon épül fel az egész Világmindenség, a vonzerő, a villamos-delejes (elektromagnétikus) erők (energiák) ereje által. A csillagállásokból jósolták előre a földrengéseket ahol újból ezek az erők hatnak egymásra és sugározzák az erejüket a Földanyára.
    A magyarázataikat megismerve erősödik meg bennünk az a vágy, hogy  népünk ébredjen fel a 2000 éves mély álmából és adja vissza újból  más népeknek az ősi titkos tudományát!  Nem, nincs bennünk semmi hatalmi vágy akkor, amikor erre gondolunk, ez csupán egy igen szükségletes tanítás és csakis a régi paprendek tudják újból felismerni azt, hogy eljött az idő nemcsak a tudomány, nyelv és hit  újbóli fejlődésére, hanem ezzel együtt egy új anyagi műveltség (Civilizáció) ajtaja fog előttünk megnyílni és ezt a kaput az emberiségnek egyetértéssel kell átlépnie és ehhez vezetőkre van szüksége.
    A világnak el kell vetnie a régi, hibás felfogásokat, a babonás hitüket, a hamis jövendölők bilincsbe verő láncait. Az első jövendölést pontosan ezért nevezhetjük Felhívásos Reménynek!
    Felhívás a közel jövő szerencsétlenségeire, melyek már  többször felhívták a figyelmünket és figyelmeztettek bennünket! Reményt sugározni az ettől félőknek a lelkébe, hogy mindez könnyíthető legyen a nagy tudású szent emberek által, akik ezen a göröngyös úton át tudnák segíteni a népeket, az emberiséget.
    Ennek az új tudósrendnek a felépítéséhez a mayák megadtak 13 évet, melyből sajnos már majdnem 6 év eltelt, de van még teljes 7 év a részünkre, nincs minden elveszve és reméljük azt is hogy e kis beszélgetésünk is hozzásegít az ősi nagy csillagrendszeri (galaktikai) magyar tudomány megtalálásához, felállításához és tanításához és főleg ahhoz, hogy mindezek előtt megismerjük a valóságot és szét tudjuk választani azoktól a titokzatos meséktől melyek az évszázadok során akarva és akaratlanul feldíszítették a az ősi papi rendek világegyetemmel kapcsolatos (galaktikai) ismereteit. Megismerni a vallásunk, a vallások anyagi okát, megismerni a Teremtést.  
    1999. augusztus 11.  
    Igen emlékezetes évszám volt a napfogyatkozással (eklipszével) és csillaghullással.   
    Ekkor lépett az emberiség a lelki időszakába, az elmélkedésébe!  
    Valójában ekkor értük el azt az időt, amikor a jelenlegi  hátramaradt anyagi műveltség (civilizáció) éveiből az emberiség már nem fog tudni újat tanulni. Ezen a napon fejeződött be a ma már jól ismert indigó gyerekek születése.
    Ezen a napon érte el a FÖLD a napközelségének legnagyobb fokát és a Holdtól való legnagyobb távolságát.
    Mindezen jelenségek sokkal jobban befolyásolták az embereket, mint ahogy ezt elképzelni tudnánk.
    Ezzel az évszámmal kezdődik el az első Jóslat, ezen a napon volt Földünknek a napfogyatkozás általi VILÁGMINDENSÉGI (KOZMIKUS) KERESZTJE, mely egyben megjelölte az 2012-es jövendölési évszám utolsó 13 évét.                                                   
     Vízöntő jegye  !  
    tauro, bika jegyű-------------------------föld-------------------------skorpió jegye  
    állatövi jegy  !                                               
     Leó oroszlán jegye  
    Ezen az éjjelen az erős holdfény megvilágított sok országot, megfényesítette földünk azon helyeit, ahol már a háborúk keserű szelei fújtak.   
    IRAK, IRÁN, KOSOVO, PAKISTAN többek között.  
    Ezen a napon veszítette el Napunk a pólusait. Az villamos-delejes (elektromágneses) ereje gyengült, melynek válságos hatása lett és lesz  a föld minden lakójára!
    Mindezt a mayák egy igen  egyszerű mondattal fejezték ki: "Az emberek megbolondulnak!" És láthattuk, hogy az  állatok is ekkor kezdték elveszíteni az tájékozódó ösztöneiket, sőt ebben az időben hallhattunk először a repülőgépek kézi működtetéséről, mivel a műszerei nem működtek jól és mindez az villamos-delejes (elektromágneses) erő csökkenése miatt! A nap kevesebb erőt kap a Hunkaputól, és ezzel mi itt a Földön is kevesebb erőhöz jutunk a Napunk által. Egyszerűen felbomlott a Tejútrendszer erő-egyensúlya.
    Ez a Jövendölés anyagi kezdete, a Jövendölés oka és maga a Jövendölés ennek a következményét írja le.
    A földi megszokott életünk is bomlani kezd. Már láttuk, hogy a földünknek az elképzelt tengelye kilengett 5 fokkal, de még hiányzik 85 fokos kilengés, hiszen, a mayák azt írták, hogy a nap északon kel fel és délen fog nyugodni azaz a mai északi mágneses sarok fogja a napkeltét mutatni és a déli mágneses sarok a nyugatot. Igen, tehát a következő 7 év nem lesz könnyű az emberiség számára és pontosan ezért a FELHÍVÁS az ősi papi rend felállítására, arra, hogy mutassa meg a népeknek mindezeket és főleg azt, ha mindezt nem is lehetne megállítani, meg nem történté tenni egy bizonyos részét  IGEN,  egy közös tudattal egyesülve, az emberiség építő (pozitív) erejét használva!
    Igazi lelki vezetőkre lesz szüksége az emberiségnek, akik csak jó, tiszta érzésre és az igazi  szeretetre tanítanak és akkor, amikor 2012-ben átlépünk a VILÁGEGYETEMES (KOZMIKUS) HAJNALBA nem lesz a földön többé gyűlölet, becsapás, hamisság, bűn! Meg kell tanulnunk, hogy az a másik ember az egy másik ÉN, hozzám tartozik, a részemnek a része!
    A MÁSODIK JÖVENDÖLÉS az átmenet idejét írja le, azt aminek meg kell történni a világegyetem (kozmikus) erőinek változása miatt! Változások a Földanya és az Emberiség anyagi és lelki világában. Elsőként az embereknek el kell ismerni a Hunapku nagy erejét, az isteni mivoltát úgy, mint egy élőlényt! Meg kell tanulni, hogy ez az életet adó erő, ez maga a szeretet és azt, hogy minden élőlény az Ő erejéből táplálkozik és, hogy hozzátartozása széttörhetetlen, hiszen minden élőlény egymáshoz van kapcsolva pontosan az ő éltető ereje által!
    Megváltozik a földünk külseje, szigetek, partok tűnnek, el míg a tűzhányók (vulkánikus) ereje újabb területeket alkot és mindezek újabb, ismeretlen betegségeket hoznak magukkal.
    Szükséges lesz a változás az emberek viselkedésében, és ehhez a Földünk siet a segítségünkre hiszen a rezgése, belső lüktetése meggyorsul és ezt az ütemet kell nekünk is átvenni és ezzel kell gondolkodásunkat, érzelmeinket átalakítani. Maga a Nap anyagi alakja, vonzereje (magnetikus ereje) is változáson esik át és ez is elősegíti a természeti csapásokat, a testi és lelki fájdalmakat, de egyben az összetartásra, egymás megbecsülésére fogja serkenti a népeket.
    A korszak végén minden ember elér a Tükör Szalonjába és saját maga lesz a  bírája azon cselekedeteinek, amelyeket egész életén át elkövetett; a jókat és a rosszakat maga fogja kettéválasztani és keresi azt a fejlődési fokozatot, mely az életének a célja volt, vagy lett volna. Ekkor fogja megérteni, hogy a Világmindenségnek fejlődni kell a teljesség eléréséhez és azt, hogy ennek mi is részei vagyunk!
    Ez a jövendölés megérteti velünk, hogy mindezt el kell fogadnunk és változtatni kell a jelenlegi életünkön, továbblépni a fejlődés útján és ezzel tudjuk csak semlegesíteni a földi csapásokat.  Csak ezzel tudja a fájdalmait enyhíteni minden ember.
    A HARMADIK JÖVENDÖLÉS azokat a gyors anyagi változásokat említi meg, mely a megszokott, eddigi földi életünket át fogja változtatni.
    A elképzelt földi tengely kilengése fogja okozni a sarkokon található jegek olvadását, a tenger szintjének az emelkedését! A föld földtani (geológiai) működése földrengéseket, szökőárakat okoz. A földön az éghajlati változások rekkenő hőséget jósolnak. Ennek az oka a nap működésének a meggyorsulása, rezgéseinek a hatására a sugárzása erősödik és mindehhez az emberek által termelt levegő szennyezettsége is hozzájárul, mely a csapadékhullás hiányát fogja okozni. Ha nincs eső, nincs aratás, nincs élelem!
    A magas hőmérséklet mindig egy erős széljárást okoz, és növekedni fognak a szélvészek is, a föld kiszáradása tüzeket okoz és mindez a földön élők gazdasági életét zavarja meg, betegségeket, éhséget és közjóléti megmozdulásokat fog kiváltani.
    A NEGYEDIK JÖVENDÖLÉS beszél arról, hogy a mayák a jövendöléseiket csillagászati számításaik alapján készítették el. Ezt többek között a VENUSZ időszaka után. Ennek a keringése, időszakjának az útja 584 nap volt és ez a szám segítette a Napunk korszakának a számításához. A Vénusz, a magyar mesék Tündér Szép Ilonája szabad szemmel látható az égbolton mivel a Nap és a Föld között látható!
    A Drezdai Kódexben leírják, hogy minden 117 korszak után a Vénusz ugyanazon a helyen található az égbolton és pontosan ekkor a Napunk  működése változásokon megy át, megjelennek a napfoltok, kitörések, és szelek.
    Ránk hagyták örökségül, hogy minden 1 872 000 kin azaz 5125 év után Napunk ezen változásai sokkal erősebben észlelhetők és így nagyobb hatással vannak a földi életre is.
    Ilyenkor történnek a  nagy természeti csapások. Ez a Kódex ugyanígy leírja azt is, 1, 366 560 évnek van egy 20 éves számolási különbsége ezzel a számmal, mely a kereszt templomában Palenquen megtalálható  és éppen ezért nevezték az utolsó 20 évet 2012 december 22 előtt mint "az idő mely nem idő"!
    Tehát valójában az utolsó 20 év  az az idő, amikor ezek a változások elkezdődnek, ettől az időtől kezdve kezd nagyobb mennyiségben csökkeni a villamos-delejes (elektromágneses) erő hatása a földön.  
    AZ ÖTÖDIK JÖVENDÖLÉS  az emberek félelmeiről beszél, azokról, melyek idő- változást okoznak testében, lelkében, vagy a  fejlődésében. Minden olyan ismert rendszer, mely  az emberiség félelmére építetett sok-sok időn keresztül átváltozik, megsemmisülhet az egyik percről a másikra. Az Anyaföld és a hátán hordott népek helyzete egy egyforma, összehangolt fejlődésen esik át. Mindez szükséges  lesz ahhoz, hogy a fejlődés egészen más, új alapokon alakuljon ki és mutassa meg az utat a TEREMTÉS megértéséhez.
    A villamos-delejes (elektromágneses) erők változása igen nagy hatással lesz minden műszaki megoldásra, korszerű műszerre, melyek működése nemcsak összetettebb, hibásabb lehet, hanem egyszerűen  megjavíthatatlan állapotba is kerülhet, különösen a műholdak, melyekre a földi és a földön kívüli vonzerők és napkitörések egyenes hatással vannak, az ibolyántúli sugárzás miatt a műholdak körpályáját gyorsabbá teszi. A műholdak hiánya képzeletünkre bízza a földi zavar megjelenését a közlésfolyamatok minden területén és ezzel a világ gazdaságának  gyenge oszlopai összedőlnek, mely maga után von minden más  világi csapást, az éhséget és ezzel a népek testi és lelki élete is válságba kerül, de ezzel egy időben kell megjelennie annak a szellemi útnak, melyen az emberiségnek el kell indulnia és melynek végén egy újabb, tisztább, fejlettebb erő (energia), élet vár minden népre, akkor amikor átlép a VILÁGEGYETEMES (KOZMIKUS) HAJNALBA.  
    A HATODIK JÖVENDÖLÉS  megemlíti annak a hullócsillagnak (meteor) a megjelenését, melynek a jöveteléről már annyi, de annyi hamis mesének tűnő dolog kering a világ minden részén! Az pld. hogy a földöntúliak ezzel fogják megmenteni a föld lakóinak egy részét.
    Ellenben a hullócsillagok csak becsapódni tudnak a Földbe, hiszen senki sem irányítja és ez veszélyeztetheti az egész emberiség létét.
    Sok vallás is beszél erről a hullócsillagokról. A Bibliánk is például, de a mayák ismerete szerint anyagi és siquiakai eszközökkel el lehetne téríteni a pályájáról és nem  engedni meg azt, hogy elérje  a Földet. Ezek a hullócsillagok (meteorok) mindig megtalálhatók voltak a naprendszerünkben, sőt többször már be is csapódtak.
    Ismerjük a 65 millió évvel ezelőtt földünkbe csapódott meteor történetét, ott pontosan ahol a mayák éltek, s élnek ma is, a mexikói Yucatán félszigeten CHIC-CHULUB falujánál az Atlanti óceánnál, Progreszo kikötője mellett és a becsapódás tere 180 km átmérőjű és ez alakította ki GOLF ÖBÖLT. Az hullócsillag becsapódása által haltak ki az ősi óriáshüllők.
    Isaac Newton volt az, aki már műszeres (technológiai) tudományai alapján megállapította azt, hogy egy vonzerő (magnetikus erő) az, ami mozgatja a bolygókat a nap körül, jóval későbbi időkben mint a mayák---- és ezután Edmond Halley nem is olyan régen, Newton számításai után meg tudta határozni az üstökösök keringését is és ezzel azt, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy újra láthatók legyenek a földünk közelében.
    A tudós maya csillagászok tudták azt, ha az égbolton megjelenik valamilyen addig nem ismert, nem látott  tárgy az lehet igen zavaró (negatív) hatással a földön élők részére és e veszély alapján nevezték zavaró (negatív) istennek. Innen ered e nép papjai által táplált sok miszticizmusa. Számtani, csillagászati tudása adta a jövőnek az ismereteit az anyagi jelenségek által.  
AZ UTOLSÓ, A HETEDIK JÖVENDÖLÉS.    
   Leírja azt a hatalmas pillanatot, amikor 2012. december 22-én a földünk elhagyja a VILÁGEGYETEMI (KOZMIKUS) ÉJJELT és belép a VILÁGEGYETEMI (KOZMIKUS)  HAJNALBA és ennek a valóságos anyagi megnyilvánulását. Ezt egy  csodálatos fénysugár megjelenése fogja az emberiség tudtára adni, ez ami összhangba hozza  földünk minden élőlényét és akkor már megengedi  az emberiség kényszerű átalakítását. Új elmét, új alkalmat, új közlésrendszert vesz át ettől a meleg, vakító fénytől, mely a lelkébe szeretetet és békét  fog sugározni!
    Ez maga már a HUNAPKU új ereje,  és ez az erő lesz az, mely az örökletes egységek láncait (génláncokat) működésbe hozza két újabb örökletes egységgel (génlánccal) és az emberek testét egy nagyobb rezgésre állítja és ezzel születik meg  az új EMBER, A VILÁGEGYETEMI (KOZMIKUS) EMBER a szónak a legszorosabb értelmében egy új anyagi műveltséggel (Civilizációval) egy újabb 25920 éves NAPUTTAL!
Nem lesz szüksége a emberiségnek többé törvényekre, nem lesz hazugság, bűn és büntetés. A világot egyetlen államrendszer (politikai központ) irányítja és ezzel nem lesz többé háború, harc, nem lesz gazdagság és szegénység!
Az új rezgés segíti az emberiséget a félelmek ellen és ezzel nem lesz többé betegség a földön.
    Természetesen a hit, a vallás is fejlődésen fog átesni az egy isten hivés fogalmában és a Szentháromság egy szent négyességgé fog válni, ahol a negyedik elem éppen maga a Világegyetemi (Galaktikai) Alkotó Ember ember lesz!
    Visszaáll  az ősi magiár maya káldeusi papok által tanított VILÁGEGYETEMI VALLÁS az ősi papi rendek tanítási rendszerével, azoknak a tanítóknak a tudásával, akik ismerték a 65.-ös örökletes egységi (génlánci) rendszert, avagy ezzel talán rendelkeztek is?
    Itt Mexikóban az első FŐPAP ILTAR ezelőtt 13000 éve jelent meg a hitregék szerint és ez az évszám pontosan megegyezne a mayák nagy 25920 éves korszakának a félidejével, pontosan azzal az idővel, amikor az emberiség belépett a világegyetemi éjjelbe és megjelöli a korszak azon felét, amikor az emberiségnek  igen nagy szüksége volt azokra a tanítókra, akik átsegíthették ezen a nehezebb útrészen a földön élő emberiséget a Naprendszerünk körpályája VILÁGEGYETEMI ÉJJELÉN.
    A sok kutatásunk után tudjuk, hogy minden papi rend ez időtől fogva egy tudomány hirdetője volt, a világegyetemi ismerettel és egy közös ismeretlen nyelvet használtak ennek az átadásához! És ez nyelv a világ minden nyelvi fejlődési fokában jelen volt.
    A hosszú kutatóutamon találkoztam még igen sok más, az amerikai, látszólagosan tudatlan őshonos népek mai napig nem értett titkaival, melyek minden bizonnyal nem kevesebb értékek mint amit ma már megfejtettek, megfejtettem.
    A cél, a munka megvan, csak idő és erő hiányzik, azaz a kevés idő, mely még megadatott a HUNAPKU azon kevés erejének, mely napról napra kevesebb erőt ad ki magából!
    Hosszú időn át minden magyar ember ajkáról csak egy fohász szállt az Istenünkhöz!
    Ne felejtsd el szegény Magyart!----nem! nem! a Jó Isten nem felejtette el a magyar népet, annyira nem, hogy ma egyedül áll fenn, mint annak a régi nagy papi rendeknek egy önálló állama, mely tanított, alkotott!  Nem  hagyta elfeledtetni a tudományát sem, hiszen ha tudatlanul is, de bennünk él!      Egy új fohász, egy újabb szózat van születendőben!  
     Ébredj magyar mély álmodból!!


Beadvány a finnugor hazugság felszámolásáért
BEADVÁNY
Címzett:
A Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a Nyelvtudományi Intézet igazgatója


Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Igazgató Úr!
A magyarság keresztyén-nemzeti azonosságtudatának megújításáért szolgáló Szent István Szövetség és ezen beadvány aláírói tisztelettel kérjük Önt és munkatársait, hogy az újabb tudományos eredmények ismeretében vizsgálják felül a magyar nyelv finnugor származásának elméletét, és kezdeményezzék az Oktatási Minisztériummal karöltve az új magyar nyelvtan- és történelemkönyvek kidolgozását.
Indokaink:

1.Véget ért az a nemzetközi genetikai kutatás, amelyet egymillió-négyszázezer emberen végeztek el. A kutatás vezetői, a méltán világhírű antropológusunk, Kiszely István professzor, valamint az Utrechti-, a Varsói Orvostudományi Egyetem rektorai és a Német Tudományos Akadémia elnöke a Világhálóra tették, és közölték a Science, és Nature tudományos lapokban is: A mitokondriális DNS-vizsgálat bizonyította: a magyarságnak genetikailag semmi köze a finnekhez, hogy genetikailag legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek. A finnek ennek ismeretében és az újabb nyelvészeti kutatásoknak köszönhetően már 2003-ban átírták a tankönyveiket.

2.A mai vezető nyelvészek, mint Dr. Marácz László, J. Pokorny, Prof Richard Kayne, H. Krahe, G. Solta, N. S. Trubetzkoy, és a római, valamint a londoni egyetemi professzora, Angela Marcantonio is azon az állásponton vannak és ezt a tudományos médiumokban közölték is, hogy a finnugor elmélet immár tarthatatlan és a bizonyítása lehetetlen. Bizonyítékaink vannak rá, hogy a finnugorizmust politikai, hatalmi érdekekből erőltették rá a magyar tudományra, annak ellenére, hogy a magyarság írott és íratlan kútfői, és a régészeti leletek is, belső ázsiai, hun-szkíta származást, és a török népekkel való rokonságot bizonyítanak. Napóleon 1805-ben, amikor Bécsbe érkezett, megkérdezte tanácsadójától, Talleyrand-tól: - Mit tegyek a magyarokkal?
A magyarok becsülik nagyjaikat, és büszkék a múltjukra. Vedd el múltjukat, és azt teszel velük, amit csak akarsz!
Nos, ezt alkalmazta Bécs, amikor az igazi, heves támadást származásunk eltörlésére 1821-ben megindította. Utasítást adott a bécsi kancellária, hogy ,,a rebellis magyaroknak írjanak az osztrák történészek egy olyan őstörténetet, amelyre nem lehetnek büszkék." Ezt az utasítást Dr. Kiszely István találta meg.
1841-ben helyezték az Akadémiánkra a szász Paul Hunsdorfer jogászt, és Joseph Budenzet, akik hihetetlen erővel a magyar nyelv finnugor származását kezdték erőltetni. Ellenük a kiváló tudósunk, Mátyás Flórián, és Szentkatolnai Bálint Gábor nyelvtudós léptett fel kritikus és bátor hangnemben. Őket elűzték Magyarországról, mert nem voltak hajlandóak átvenni az alaptalan és máig bizonyítatlan, hatalmi érdekekből kreált finnugorizmus elméletét.
Gróf Széchenyi István a Magyar Tudományos Akadémia alapítója koronatanúja volt ezeknek az eseményeknek, 1851-ben a következőket írja:
,,S most még talán ezen utolsó igazán magyar intézet is ki legyen sarkából forgatva? Fájdalom, igen! Mert hiszen az akadémiai alapszabályok minap leérkezett megváltoztatása, legalább saját lelki szemem előtt nem egyéb és nem kevesebb, mint olyan döfés, mely könnyen halálra vezet".
Trefort Ágoston vallás és közoktatási miniszter 1877-ben így nyilatkozott:
,,...én az ország érdekeit kell nézzem, és ezért a külső tekintély szempontjából az előnyösebb, a finnugor származás principiumát fogadom el, mert nekünk nem ázsiai, hanem európai rokonokra van szükségünk. a kormány a jövőben csakis a tudomány ama képviselőit fogja támogatni, akik a finn-ugor eredet mellett törnek lándzsát."
Ezekből a történelmi tényekből is kiviláglik, hogy a finnugorizmus elsősorban politikai érdekekből született, mivel ellenségeink deheroizálni akarták a magyarságot. A hivatalos magyar történetírás mind máig támogatja az ötvenes évek kommunista ideológusának, Molnár Eriknek a "hittételét", aki azt hirdette, hogy Európába érve a magyaroknak kezdetleges műveltségük volt, és jószerivel csak halászattal és vadászattal foglalkoztak". Ez azonban nem igaz, hazugság, mivel a magyarság őstörténelmével foglalkozó kutatások bizonyították a fenti állítás ellenkezőjét: a magyarság magas kultúrával érkezett ide, és a török népekkel rokon nyelvében, genetikájában is.
Kérjük az Igazgató Urat, hogy ismertesse munkatársaival beadványunk tartalmát, és tegye meg az első lépéseket a finnugorizmus áldozatainak tudományos rehabilitálásra, valamint az új tankönyvek megírására.

Dr. Mózes Gyula elnök
Székelyudvarhely Székely Tanács
Bella Gábor
nemes lőgérpatonyi Hervay Tamás, a magyarságtudomány magisztere, A Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme tanára, Budapest
Dr. Aradi Éva, indológus, Pécs
Dr. Borcsa János, irodalomtörténész, Kézdivásárhely
Dr. Czeglédi Katalin, nyelvész, Budapest
Dr. Erdélyi István, régész-történész, Göd
Friedrich Klára, Budapest
Jakab Jolán, történelemtanár, Szentkatolna
Kelemen Miklós, történész, Budapest
Dr. Marácz László, nyelvész, Amszterdam
Prof. Angela Marcantonio, nyelvész, London
Dr. Medvigy Endre, jogász- irodalomtörténész, Budapest
Dr. Obrusánszky Borbála, történész, orientalista, Mende
Szakács Gábor, Budapest
Dr. Tallós Emil, jogász, Mende
Kiss Dénes, író, Budapest
Iványi Sándor, író, Debrecen
Abelovszky Eliz
Babinecz László
Bokor Imre dr.
Botos László
Botos Margaret
Bunyevácz Zsuzsa dr.
Csámpai Ottó dr
Csapó Endre
De Pluer Mariann
Érdy Miklós dr.
Farkas Enikő
Foris Eszter dr.
Gaudi Nagy Tamás dr.
Glockner Peter dr.
Gyárfás Ágnes dr.
Halász József dr.
Hargitáy András dr.
Horkovics-Kovats János dr.
Jajczay Frigyes dr.
Kádár Dániel
Katona Pál
Kolozsy Sándor dr.
Madarasi István
Petrass László
Polyák Endre
Radics Géza
Tarján Gábor dr.
Tomory Zsuzsa
Török László
Töttössy Magdolna dr.
Varga Csaba
Varga Tibor dr.
Végvári József dr.
Veress Ferenc dr.
Zabolai Csekme Éva dr.

süti beállítások módosítása